Στις 9 Απριλίου δικάζεται ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου

Στις 9 Απριλίου θα ξεκινήσει στο Εφετείο του ειδικού φρουρού Επαμεινωνδα Κορκονέα που έχει καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, στα Εξάρχεια.

Η δίκη θα διεξαχθεί για λόγους ασφαλείας εκτός της περιφέρειας του νομού Αττικής και συγκεκριμένα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας  κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, κατα βαρύτερη  μετατροπή του κατηγορητηρίου το οποίο του απέδιδε ενδεχόμενο δόλο, χωρίς μάλιστα να του αναγνωρισθούν ελαφρυντικά.

Μαζί του στο εδώλιο θα καθίσει ο συγκατηγορούμενος του,  επίσης ειδικός φρουρός, Βασίλης Σαραλιώτης ,που  αντιμετωπίζει πρωτόδικη ποινή κάθειρξης  10 ετών για συνέργεια στη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Ο Βασίλης Σαραλιώτης στον οποίο επίσης δεν είχαν αναγνωρισθεί ελαφρυντικά, αφέθηκε ελεύθερος, περίπου ένα χρόνο μετά την καταδίκη του , με τον περιοριστικό όρο να μην απομακρύνεται από τον τόπο καταγωγής του, το νομό Δράμας.

Στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης που εκδόθηκε μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας και αξιολογήθηκε ως «ιστορική» από παράγοντες της δίκης  η  συμπεριφορά του Επαμεινώνδα Κορκονέα  χαρακτηρίστηκε  «εριστική, ανάρμοστη και προκλητική».

«Χρησιμοποίησε το όπλο του και πυροβόλησε προς εκτόνωση του θυμού του και στείρα ικανοποίηση της κακώς εννοούμενης υπερηφάνειας του , αν όχι κατά την αυθαίρετη εκτίμηση του ιδίου ανδρικού φιλότιμου», αναφέρεται  στο πολυσέλιδο σκεπτικό στο οποίο τονίζεται ότι  μια από τις αιτίες που όπλισαν το χέρι του ήταν η «ακατάσχετη επιθυμία του να προκαλέσει με κάθε τρόπο άοπλα νεαρά άτομα και να κάνει επίδειξη ισχύος , εμφορούμενος από την ασφάλεια που του παρείχε η κατοχή του οπλισμού του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα