«Κλείνουν» σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα δικαστήρια την Δευτέρα

Το αιματηρό επεισόδιο στα Δικαστήρια της Ευελπίδων «κλείνει» για μια ημέρα όλα τα δικαστήρια της χώρας.

Με επείγουσα ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί τους δικαστές και εισαγγελείς όλης της χώρας να κατέβουν από την έδρα και να απόσχουν από τα καθήκοντα τους , την ερχόμενη Δευτέρα, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 3 μ. μ.

Την αποχή αποφάσισε η Ένωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την ολιγωρία των αρμοδίων και για την μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας, παρά την υποβολή από μέρους μας επανειλημμένων σχετικών αιτημάτων και παρά την συνέχιση παρόμοιων ανησυχητικών και επικίνδυνων ενεργειών».

Στη σχετική ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη συμπαράσταση της προς την δικαστική υπάλληλο – γραμματέα της 28ης Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών- στην οποία εύχεται καλή ανάρρωση και ταυτόχρονα καταδικάζει την απρόκλητη εγκληματική ενέργεια.

«Η οποία – όπως επισημαίνει -προστίθεται στη σειρά των αλλεπάλληλων και συχνών επιθέσεων εναντίον της Δικαιοσύνης (εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία της Ένωσής μας, βομβιστικές ενέργειες σε κατοικίες Δικαστικών Λειτουργών και σε Δικαστικά Καταστήματα)».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα