Κοινές αεροπορικές επιδρομές Ρωσίας- Συρίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Η Ρωσία προτίθεται να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ανοίγοντας πυρ κατά θέσεων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εάν η Ουάσινγκτον απορρίψει το αίτημα της και δεν συνεργαστεί με τη Μόσχα, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο “Blοomberg”.

H κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρόκειται να περιμένει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να εξαπολύουν αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων τζιχαντιστών χωρίς να σέβονται τις δικές τους προθέσεις και επιδιώξεις στην περιοχή.

Το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται δύο πηγές προσκείμενες στο Κρεμλίνο, αναφέρει ότι η Μόσχα επιδιώκει να επιτευχθεί διεθνής συμφωνία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία, που φέτος διανύει τον πέμπτο χρόνο.

“Αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση της Μόσχας είναι να υπάρξει συντονισμός δράσης της αμερικανικής κυβέρνησης και των συμμάχων τους με τη Ρωσία, το Ιράν και τον στρατό της Συρίας”, γράφει το “Bloomberg”.

Την Τετάρτη, η εφημερίδα “Wall Street Journal” δημοσίευσε νέες δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν ρωσικές δυνάμεις να ετοιμάζουν πιθανώς δύο ακόμα στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Συρίας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε τρεις. Αξίζει να σημειωθεί πως τις προηγούμενες μέρες η Μόσχα είχε ενισχύσει τη στήριξη της στρατιωτικής συνεργασίας με το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, με την Ουάσινγκτον να αντιδρά ζητώντας από τη Μόσχα να παρέχει πλήρη ενημέρωση για την στήριξη που αναμένεται να προσφέρει στη Συρία.

Η στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο μιας αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις του συνασπισμού που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος, τονίζει από την πλευρά του σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα “La Stampa” ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι. βρίσκεται στο πέμπτο χρόνο του.

“Αυτές οι ενέργειες θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης και να οδηγήσουν στην απώλεια περισσότερων αθώων ζωών, αυξάνοντας τη ροή των προσφύγων και διακινδυνεύοντας μια αντιπαράθεση με τον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους που επιχειρεί στη Συρία”, δήλωσε ο Κέρι, χωρίς ωστόσο να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα