«Κυβέρνηση όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων»

 

Την ανάγκη να συγκροτηθεί ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφ Το Καρφί ενώ ταυτόχρονα καλεί τους ψηφοφόρους να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη.

«Η περίοδος των αυτοδυναμιών έχει παρέλθει. Κανένα από τα σημερινά κόμματα δεν μπορεί να την κατακτήσει. Οι πολίτες επιθυμούν κυβερνήσεις συνεργασίας, κυρίως δε κυβερνήσεις εθνικής ενότητας. Συνεπώς σταθερή κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει μόνο στο πλαίσιο που εμείς προτείνουμε δηλαδή με την συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων. Αυτή είναι βεβαίως και η απόλυτη αναγκαιότητα που προκύπτει από την δυσμενή οικονομική πραγματικότητα που μόνο Όλοι Μαζί είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε. Οι τεχνικές πολώσεις και τα ψευδοδιλλήματα που επιχειρούν να θέσουν οι κκ Τσίπρας και Μεϊμαράκης, καρικατούρα διλλημάτων άλλων εποχών, πέφτουν στο κενό» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στον στόχο της τρίτης πολιτικής δύναμης για το ΠΑΣΟΚ εξηγεί πως «θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη των εκλογών. Καλούμε τους πολίτες να μας ενισχύσουν. Θα ήμαστε η τρίτη δύναμη με ισχυρό ποσοστό. Ο στόχος αυτός, εκτός όμως από εφικτός πιστεύουμε πως είναι και αναγκαίος για την πολιτική σταθερότητα και την πορεία της χώρας. H Δημοκρατική Συμπαράταξη, ως τρίτος ισχυρός πόλος στην πολιτική ζωή, θα αποτελέσει τον καταλυτικό παράγοντα για σοβαρές και σταθερές κυβερνητικές λύσεις. Mε την γνώση που διαθέτουμε και το προγραμματικό μας πλαίσιο θα συμβάλλουμε καθοριστικά στην δημιουργία και εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας, με προοδευτικό πρόσημο».

Στο ερώτημα γιατί να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ ο πολίτης και όχι το ΠΟΤΑΜΙ απαντά:

«Εμείς είμαστε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που έχει σαφές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα, έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και λύσεις, με την απαραίτητη γνώση να τα υπηρετήσει. Είμαστε το μόνο κόμμα που από την αρχή της κρίσης δεν είπε ψέματα στον ελληνικό λαό, δεν κρύφθηκε και δεν λιποτάκτησε. Είχε, παρά τα όποια λάθη του, μια σταθερή γραμμή πολιτικής πλεύσης όλο αυτό το διάστημα, με μοναδικό γνώμονα τα να βγούμε από την κρίση.

Το Ποτάμι εμφανίζεται με θολό ιδεολογικό και προγραμματικό στίγμα, με σχεδόν αποκλειστικό πολιτικό αφήγημα την επίκληση ότι εκφράζει το «νέο», με έναν καθαρά «απολίτικο» κατά την γνώμη μου όμως τρόπο και με αρκετές δόσεις ‘’παλιού’’».

Σχολιάζοντας την διεισδυτικότητα του Αλέξη Τσίπρα στο χώρο της κεντροαριστεράς επιτίθεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας από όταν έγινε Πρόεδρος του τότε Συνασπισμού, υπήρξε ορκισμένος εχθρός της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. Θα έλεγα πως έχει τόση σχέση με την σοσιαλδημοκρατία όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Τώρα προφανώς για επικοινωνιακούς προεκλογικούς λόγους, κάποιοι προσπαθούν να τον επιβιβάσουν στην κεντροαριστερά ως λαθρεπιβάτη. Οι πολίτες όμως ξέρουν και θα κρίνουν

Το ΠΑΣΟΚ είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ανήκει στην ιστορική ευρωπαϊκή οικογένεια των σοσιαλδημοκρατικών, σοσιαλιστικών και εργατικών κομμάτων και φυσικά διεκδικεί ξανά μια κεντρική θέση στο πολιτικό σκηνικό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα