Λάβρος κατά της φορολογίας του 15% των αδήλωτων καταθέσεων ο Χρυσόγονος

Για “χαϊδεμα” των φοροφυγάδων του εξωτερικού έκανε λόγο ο Κώστας Χρυσόγονος που εμφανίστηκε λάβρος κατά της φορολογίας του 15% των αδήλωτων καταθέσεων.

Μιλώντας στον Real Fm 97,8 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε τα εξής: «Υπάρχει προφανής αντισυνταγματικότητα και μάλιστα διπλή. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση όσων έχουν καταθέσει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, διότι ανεξαρτήτως της πηγής προελεύσεως, αυτοί που τα κράτησαν στο εσωτερικό κάπως βοήθησαν και το τραπεζικό σύστημα. Ενώ αυτοί που τα πήραν και τα πήγαν στο εξωτερικό είναι ακόμα χειρότεροι. Και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για φοροφυγάδες», είπε αρχικά ο κ. Χρυσόγονος και συνέχισε:

«Γενικότερα, ο συντελεστής 15% όταν ο υψηλότερος φορολογικός συντελεστής είναι 42%, είναι εμφανώς προνομιακή μεταχείριση, σαν να επιβραβεύουμε αυτόν που δεν δήλωσε τα εισοδήματά του. Υπάρχει μια ιδιαίτερη απαξία. ΤΟ ελάχιστο, θα ήταν να πληρώσουν αυτό που θα πλήρωναν αν ήταν ο οποιοσδήποτε άλλος, ο οποίος το είχε δηλώσει εξαρχής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα