Μάικλ Φελπς… ο άνθρωπος των ρεκόρ

Ο άνθρωπος των ρεκόρ ή ένας σύγχρονος θρύλος… Είναι ίσως μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που τα «μεγάλα λόγια» δεν αρκούν για να περιγράψει κάποιος την αξία ενός αθλητή. Ο Μάικλ Φελπ εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, γεγονός που τον καθιστά ρέκορντμαν όλων των εποχών, καθώς θα είναι ο πρώτος Αμερικανός που θα συμμετάσχει σε πέντε Ολυμπιακούς αγώνες και μάλιστα σε ηλικία μόλις 31 ετών.

Ο κολυμβητής θαύμα, παραμένει στην κορυφή των μεταλλίων, καθώς έχει κατακτήσει συνολικά 22, εκ των οποίων τα 18 είναι χρυσά.

Ο Φελπς κυριάρχησε στα 200μ πεταλούδα κατά την διάρκεια των αμερικανικών trials, που διεξάγονται στην Ομάχα, καθώς τερμάτισε σε 1:54.84, αφήνοντας πίσω του τον Τομ Σιλντς (1:55.81) και τον Τζακ Κόνγκερ (1:56.45), ενώ τις επόμενες ημέρες θα διεκδικήσει την πρόκριση τόσο στα 100μ πεταλούδα, όσο και στα 200μ μικτή ατομική.

«Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός στην κούρσα, που μου έδωσε το εισιτήριο για τους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας μου. Ήταν το τελευταίο μου 200αρι πεταλούδας επί αμερικανικού εδάφους, η τελευταία μου κούρσα πριν συμπληρώσω τα 31 χρόνια μου. Το πιο σημαντικό ήταν η πρόκριση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα