Μέσα… ακίνητης τροχιάς

Σε μέσα… ακίνητης μεταφοράς θα μετατραπούν αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου, τα μέσα σταθερής τροχιάς καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά εξήγγειλαν 24ωρη απεργία με κύριο αίτημα τη διακοπή των κυβερνητικών σχεδιασμών περί για αποκρατικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών.

Έτσι την Τετάρτη θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος, το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8:00 έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές σε σχετική ανακοίνωσή τους, «το καταστροφικό ξεπούλημα των υποδομών συνεχίζεται. Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το “Ελληνικό”, βρίσκονται στο στόχαστρο οι συγκοινωνίες, με αρχή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ). Το σχέδιο είναι ήδη γνωστό και προδιαγεγραμμένο. Οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων».

Τα σωματεία εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς τονίζουν πως «δεν θα περάσουν τα καταστροφικά σχέδια, ο αγώνας θα συνεχιστεί, γιατί οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι υπόθεση που μας αφορά όλους».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα