Μήνυμα κατά της παράνομης μετανάστευσης από τον Μακρόν

Μήνυμα κατά της παράνομης μετανάστευσης, έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από την πόλη Καλαί, στη Βόρεια Γαλλία, όπου ζουν πολυάριθμοι παράτυποι μετανάστες.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψω να ξαναδημιουργηθεί μια ζούγκλα στο Καλαί», δήλωσε ο Μακρόν αναφερόμενος στην τεράστια φαβέλα με πάνω από 8.000 μετανάστες που καταστράφηκε το 2016.

Και συνέχισε, «Θα γίνουν όλα όσα χρειάζεται για να μην επιτρέπεται το παράνομο πέρασμα στο Καλαί, το οποίο δεν είναι μια πόρτα προς την Αγγλία» ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει την δημιουργία παράνομων κυκλωμάτων.

Από την άλλη, κάλεσε «όλες τις ΜΚΟ και οργανώσεις να δείξουν υπευθυνότητα» ενώ ανέφερε ότι «Όσοι ενθαρρύνουν αυτές τις γυναίκες και τους άνδρες να μείνουν, να εγκατασταθούν παράνομα, ακόμη και να περάσουν στη Μεγάλη Βρετανία, παίρνουν μια τεράστια ευθύνη. Ποτέ δεν θα έχουν το κράτος δίπλα τους».

Να σημειωθεί ότι, στην πόλη Καλαί υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες με την ελπίδα να περάσουν στην Μεγάλη Βρετανία. Στην πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί, άνθρωποι από την Ερυθραία και την Αιθιοπία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα