Μία φανταστική ήττα!

Τρία λεπτά μετά το γκολ του Μπεργκ για το 2-3 στο ΟΑΚΑ, ο κόσμος της ΑΕΚ ακούει το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή και ξεσπά σε χειροκροτήματα, δείγμα της ανωτερότητας που τον διακρίνει.

Τρεις γενιές φιλάθλων, μία που έβλεπε την ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί από το 1987 κι έπειτα όταν επέστρεψε στο «Νίκος Γκούμας» μέχρι το 2003 που κατεδαφίστηκε, μία καινούρια που μεγάλωσε με την άστεγη ΑΕΚ σε κατάσταση παρακμής σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, μαζί με αυτή των άνω των 50 ετών οπαδών που τα έχουν δει όλα, δεν θα μπορούσαν να επηρεαστούν από ένα χαμένο ντέρμπι στο 90’ που δεν έκρινε καν τίτλο.

Οι γενιές των «κιτρινόμαυρων» φιλάθλων ξέρουν να εκτιμούν την προσπάθεια και το πείσμα και να συγχωρούν τα λάθη ενός προπονητή που προτίμησε να υποστηρίξει το δικό του σύστημα χωρίς να ανησυχεί γι’ αυτό του αντιπάλου.

Με αυτή τη θέληση που έδειξε η Ένωση ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί για το σήμερα και το αύριο, πρέπει απλά να προβληματίζεται για το αν θα κυλήσουν όλα ομαλά το καλοκαίρι κι αν θα καταφέρει ο οργανισμός να χειριστεί συναισθηματικά μία τυχόν πετυχημένη σεζόν με το Κύπελλο και τη δεύτερη θέση ή μία αποτυχημένη, χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Ο Χιμένεθ έχει τα καλά του και τα κακά του, όπως όλοι οι προπονητές και θα πρέπει να συνεχίσει με το γεμάτο του ρόστερ και με τις πολλές του επιλογές, που επιτρέπουν, βέβαια, στον Τύπο να τον κρίνει με το παραμικρό, αν τυχόν δεν είναι σωστό το αρχικό σχήμα ή οι αλλαγές. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα ικανή να παίξει το 4-4-2, το 4-2-3-1 και το 4-3-3 κι αυτό είναι στα θετικά αυτού του συνόλου, αρκεί ο προπονητής να ξέρει ανάλογα με τον αντίπαλο και την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του, ποια τακτική να επιλέξει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα