Μαρτυρία σοκ: «Με κάλεσε για ένα απλό παιχνίδι»

 

Το «παιχνίδι σοκ» που εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχει προκαλέσει το θάνατο αρκετών παιδιών σε όλο τον κόσμο – κυρίως στη Ρωσία και στις ΗΠΑ – ήρθε πρόσφατα και στην Ελλάδα. Δεν θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε…

Πρόκειται για τη λεγόμενη «Μπλε Φάλαινα», την ονομασία που αποδόθηκε σε μία σειρά επικίνδυνων προκλήσεων κάποιων ανώμαλων επιτήδειων στο διαδίκτυο. Αρρωστημένα μυαλά δημιουργούν λογαριασμούς στο διαδίκτυο και προσελκύουν παιδιά, προσπαθώντας να τους προκαλέσουν αυτοραυματισμούς, ενίοτε και θανάσιμους (πτώσεις από ύψη, στραγγαλισμούς, χαρακιές στα άκρα). Πρόκειται για “παιχνίδι αυτοκτονίας”

Ένας μαθητής μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν οι ανώμαλοι να καλύψουν τα ψυχολογικά τους κενά:

«Ήμουν στο Facebook όταν είδα σε ένα παράθυρο μία κλήση για να μετάσχω σε ένα παιχνίδι online. Όταν μπήκα να δω, άρχισε να επικοινωνεί μαζί μου κάποιος στα ελληνικά – με λατινικούς χαρακτήρες όμως – και μετά από λίγη ώρα μου ζήτησε να χτυπήσω δυνατά τον εαυτό μου για να ελέγξω τις αντοχές μου. Αμέσως κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά και ενημέρωσε τη μητέρα μου».

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήδη ερευνά την υπόθεση, όπως και τις υπόλοιπες προ ημερών που προέκυψαν στη Μακεδονία

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα