Ματέο αγαπάει Αλέξη!

ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΡΕΝΤΣΙ

Πολύ από Ελλάδα και… Αλέξη Τσίπρα περιελάμβανε η κουβέντα που είχε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με δημοσιογράφους, επ΄ αφορμή της συμπλήρωσης δύο ετών από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων του στη γειτονική χώρα.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Μ. Ρέντσι ο οποίος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφορικά με τις με τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, εκείνος υπογράμμισε:

«Η σχέση με τον Αλέξη είναι σαφώς θετική, καταβάλλει μία σοβαρή προσπάθεια για να αλλάξει την Ελλάδα με ουσιαστικό τρόπο και θα κάνω ότι μπορώ για να του δώσω ένα χέρι βοήθειας». Μάλιστα ο Ιταλός πρωθυπουργός απήυθυνε «προσκλητήριο» στον Έλληνα ομόλογό του να εντάξει τον ΣΥΡΙΖΑ στο PES, στο κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών: «Ελπίζω» δήλωσε συγκεκριμένα ο Μ. Ρέντσι «ο Αλέξης να δεχθεί να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Θεωρώ ότι θα ήταν προς όφελος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά και του ίδιου».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπενθύμισε, εξάλλου, ότι «τον περασμένο Ιούλιο, στην δύσκολη σύνοδο των Βρυξελλών, η Ιταλία στήριξε την Ελλάδα, δηλαδή την ίδια την Ευρώπη, η οποία δεν μπορούσε να χάσει την τεράστιας αξίας ελληνική κληρονομιά».

Κατά τα λοιπά ο Ματέο Ρέντσι δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στην Εσπερία, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται να επιστρέψει στην πολιτική και είναι απαραίτητη μία νέα στρατηγική για την ευρωπαϊκή οικονομία.

«Δεν ετοιμάζουμε καμία μηχανορραφία κατά της Ευρώπης. Οι τεχνοκράτες, όμως, που δημιούργησαν μια σειρά από προβλήματα δεν μπορούν να μας πουν τώρα πώς πρέπει να τα λύσουμε» ήταν τα λόγια του Ιταλού πρωθυπουργού ο οποίος συνέχισε λέγοντας:

«Η Ευρώπη χρειάζεται την επιστροφή της πολιτικής. Θα προτείνουμε την υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού σχεδίου Μάρσαλ για την στήριξη των παιδιών και των εφήβων».

Όταν δε ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι χρειάζεται μία νέα στρατηγική για την ευρωπαϊκή οικονομία που «δεν θα επικεντρώνεται στις ανάγκες κάποιων ισχυρών χωρών, αλλά θα λαμβάνει υπόψη της το γενικό συμφέρον», δεν φοβήθηκε να δείξει με… τακτ προς το Βερολίνο.

«Οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ιταλία πέρυσι αυξήθηκαν επτά φορές περισσότερο από ό,τι το σύνολο των εξαγωγών της Ρώμης προς το Βερολίνο» τόνισε με νόημα ο Ιταλός πρωθυπουργός -εν όψει και της επικείμενης επίσκεψης του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση.

Ο αρχηγός της ιταλικής κεντροαριστεράς επισήμανε επίσης ότι η μάχη για την επιστροφή της Ευρώπης στις ιδρυτικές της αξίες είναι πρώτα από όλα «ηθική» και πρέπει να αναλάβει να την υπερασπισθεί και να την προωθήσει, κυρίως, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα