Ματσάρα! Ουγγαρία-Πορτογαλία 3-3, πέρασαν και οι δύο!

Στο καλύτερο, παραγωγικότερο και δραματικότερο παιχνίδι μέχρι στιγμής στο Euro, πανηγύρισαν όλοι! Η Ουγγαρία προηγήθηκε τρεις φορές, η Πορτογαλία ισοφάρισε άλλες τόσες και με το τελικό 3-3 αμφότερες οι ομάδες βολεύτηκαν, με την Ουγγαρία να περνά ως πρώτη και την Πορτογαλία ως τρίτη!

Η Πορτογαλία είχε από το ξεκίνημα διάθεση να φέρει την μπάλα στην περιοχή των Ούγγρων, με τον Φερνάντο Σάντος να επιλέγει δύο σέντερ φορ, τον Κριστιάνο και τον Νάνι, αλλά οι πονηροί Μαγυάροι έκαναν διαρκώς φάουλ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους Πορτογάλους στο ψηλό παιχνίδι, εκεί που υπερείχαν. Σαν να μην έφτανε αυτό, βρήκαν και γκολ από κόρνερ στο 19’ με τον Γκιέρα να σουτάρει εύστοχα έξω από την περιοχή! Η Πορτογαλία διατήρησε την ψυχραιμία της και ισοφάρισε πριν το τέλος του ημιχρόνου – στο 42΄– μετά από ασίστ του Ρονάλντο και σουτ του Νάνι στην κλειστή γωνία του Κίραλι κι έτσι δεν μπήκε με σκορ αποκλεισμού στα αποδυτήρια.

Πολύ γρήγορα στην επανάληψη, όμως, κλήθηκε πάλι να καλύψει χάντικαπ και ψυχολογικό και ενός τέρματος, αφού στο 47’ ο Τζούτζακ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα! Τρία λεπτά μετά, όμως, μέτρησε η κλάση του Ρονάλντο που επιτέλους έκανε την εμφάνισή της στο θεσμό και με θεαματικό τακουνάκι ισοφάρισε εκ νέου για την Πορτογαλία, φέρνοντας την και πάλι σε τροχιά πρόκρισης. Το ματς ωστόσο είχε ακόμη πολλά δράματα…

Στο 55’ η Ουγγαρία κέρδισε φάουλ κοντά στο σημείο που ο Τζούτζακ νωρίτερα είχε κάνει το 2-1, αυτή τη φορά, όμως, η μπάλα κόντραρε και επέστρεψε στον ίδιο. Όσοι πίστεψαν πως η φάση είχε τελειώσει, όμως, γελάστηκαν, αφού στην επαναφορά σούταρε και έκανε το 3-2 προκαλώντας νέα εμφράγματα στην Πορτογαλία! Οι Ίβηρες, ωστόσο, απάντησαν και πάλι άμεσα, αφού στο 62΄ο Κουαρέσμα που μόλις είχε μπει έκανε τη σέντρα και ο Ρονάλντο με κεφαλιά ισοφάρισε σε 3-3.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραλι, Λανγκ, Γιουχάζ, Γκούζμικς, Κόρχουτ, Γκέρα (46’ Μπέσε), Πίντερ, Έλεκ, Λόβρενκσιτς (83’ Στίμπερ), Τζούτζακ, Σάλαϊ (71’ Νέμεθ).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρούι Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Πέπε. Ρ. Καρβάλιο, Ελιζέου, Γουίλιαμ, Ζοάο Μάριο, Μουτίνιο (46’ Σάντσες), Αντρέ Γκόμες (61’ Κουαρέσμα), Νάνι (81’ Ντανίλο), Ρονάλντο.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα