ΜΑΥΡΩΤΑΣ: “Η κυβέρνηση έχει έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος”

Την διαρκή απουσία καταλλήλου θεσμικού και πολιτικού κλίματος στην Ελλάδα, η οποία οδηγεί σε έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος και συγκρατεί τους ρυθμούς ανάπτυξης της βιομηχανίας αναδεικνύει με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου και Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

Τονίζει τις ιδεοληπτικές αντιλήψεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως προς τον ρόλο του κράτους στο σύγχρονο οικονομικό γίγνεσθαι, σε συνδυασμό με την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, και την αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική της πορεία. Επισημαίνει ειδικότερα θέματα όπως το ύψος των επιτοκίων δανεισμού, το μη μισθολογικό κόστος, και το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία όλα μαζί συνθέτουν ένα πλέγμα συνθηκών που καθιστούν τη χώρα αφιλόξενη προς τις επενδύσεις.

Ο κ. Μαυρωτάς καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί για την προσέλκυση επενδύσεων και τι σκοπεύουν να κάνουν για την απλοποίηση του πλαισίου αδειοδότησης. Επίσης ζητά ενημέρωση για τον αριθμό των επενδυτικών προτάσεων οι οποίες εκκρεμούν αυτήν τη στιγμή και ποιο είναι το ύψος των προς επένδυση κεφαλαίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα