Μαϊμού αντικαρκινικά κυκλοφόρησε η ιταλική μαφία

Αντικαρκινικά φάρμακα-μαϊμού τα οποία όχι μόνο μπορεί να μην έχουν θετική επίδραση στον ασθενή αλλά ενδέχεται να επιδεινώνουν και την υγεία του, κλέβει αλλοιώνει και πουλά η ιταλική Μαφία στη Νάπολη, σύμφωνα με δηλώσεις του Ντομένικο Ντι Τζόρτζο, επικεφαλής του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού δηλώνει ότι «μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, όπως η Lilly, Roche, Johnson & Johnson συνεργάζονται με δικαστικές αρχές ευρωπαϊκών χωρών για να εξιχνιαστεί το πώς καταφέρνει η Μαφία να κλέβει και να αλλοιώνει σημαντικές ποσότητες φαρμάκων».

Μάλιστα τα φάρμακα αυτά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ντι Τζόρτζο στην εφημερίδα Wall Street Journal, προσπαθεί να τα διαθέσει σε άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης. Όπως λέει επίσης, οι κλοπές φαρμάκων σε διάφορα μέρη της Ευρώπης τον τελευταίο καιρό δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά μέρος μιας εσκεμμένης στρατηγικής των διαφόρων εγκληματικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης της Καμόρα και των άλλων συμμοριών στην Ανατολική Ευρώπη, όπως και ενός απροσδιόριστου Ρώσου πολίτη που διαμένει στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την ιταλική Ρεπούμπλικα που αναφέρει τις δηλώσεις του επικεφαλής του οργανισμού, στην Ιταλία φάρμακα κλέβονται από νοσοκομεία ή από φορτηγά διανομής και στη συνέχεια πωλούνται σε έναν ιταλό χονδρέμπορο. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι έως και 5 φορτηγά με φάρμακα κλέβονται κάθε μήνα.   Όπως αναφέρει επίσης και η Κοριέρε Ντελα Σέρα αναδημοσιεύοντας το ρεπορτάζ, η μαφία αντικαθιστά πιθανόν τη δραστική ουσία κάθε φαρμάκου με άλλες πιο φθηνές μειώνοντας κατά πολύ την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων.

Κλοπές και αλλοιώσεις έχουν διαπιστωθεί στο αντικαρκινικό φάρμακο με την ιταλική εμπορική ονομασία Alimta (της φαρμακοβιομηχανίας Eli Lilly), το Remicade (Johnson & Johnson – Merk) και το Herceptin (Roche).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα