Μεγάλη «γάτα» ο Ουζουνίδης

Η τριγωνομετρία σαφώς ορίζει ένα τρίγωνο πιο «ισχυρό σχήμα» από μία ευθεία, αλλά όχι σε σχέση με ένα… τραπέζιο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε μεγαλύτερη γεωμετρική οξυδέρκεια από τον Μανόλο Χιμένεθ και πήρε το ντέρμπι με την απλή του υπεροπλία στα χαφ και την ταυτόχρονη εξουδετέρωση του Αραούχο.

Μετατρέποντας τα μαθηματικά σε ποδόσφαιρο, ο Χιμένεθ έπαιξε με Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς στα χαφ πιστεύοντας πως η τριάδα αυτή θα κυριαρχήσει και ανασταλτικά και δημιουργικά απέναντι στους αναχαιτιστές, άντε κουβαλητές της μπάλας Ζέκα και Κουρμπέλη. Ωστόσο έσφαλε. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον την έφερε με τις τοποθετήσεις εντός γηπέδου του Μπεργκ,  του Κλωναρίδη, του Βιγιαφάνιες και του Εμποκού. Οι δύο πρώτοι έμπαιναν και έβγαιναν στην περιοχή της ΑΕΚ, φθείροντας Λαμπρόπουλο και Βράνιες που έχαναν τις θέσεις τους, παρασέρνοντας με τις κινήσεις τους και τον Σιμόες.  Και δεύτερον, Βιγιαφάνιες και Εμποκού δεν απομονώθηκαν στα άκρα, έπαιζαν κοντά στα χαφ, δημιουργώντας ένα τραπέζιο σχήμα στο χορτάρι, καταπίνοντας το τρίγωνο της ΑΕΚ, αφήνοντας παράλληλα εκτός παιχνιδιού τους Μάνταλο και Πατίτο και κατ’ επέκταση τον Αραούχο.

Μιλάμε για τριπλό Τζακ-ποτ! Ένας Ουζουνίδης, απλός, μεθοδικός σπιρτόζος και ένας Χιμένεθ που έτρεχε και δεν έφτανε στην ανάπαυλα για να διορθώσει τα πράγματα(και προς τιμήν του τα κατάφερε). Ο Έλληνας προπονητής του Παναθηναϊκού απέδειξε ότι είναι εξαιρετικός νοικοκύρης ενός ρόστερ που δεν είχε ταυτότητα, αλλά απότομα απέκτησε τη δική του.  Η ατάκα νικήσαμε με ηλίθιο τρόπο ίσως ήταν υπερβολική, καθώς δεν θα μπορούσε να μη βγάλει αντίδραση η ΑΕΚ, όπως επίσης δεν θα μπορούσαν οι παίκτες του να κρατήσουν τόσο υψηλό ρυθμό. Ήταν μία εξαιρετική παρουσία από τον Παναθηναϊκό που τον καθιστά αυτή τη στιγμή πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου και της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος, ιδίως αν νικήσει την Πέμπτη τον Πανιώνιο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα