«Μετά την 25η Μαϊου, αρχίζει η πορεία σταδιακής επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς αυτό το 4%»

Για σταδιακή επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το 4%, μετά την διενέργεια και των ευρωεκλογών στις 25 Μαϊου, μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο επικεφαλής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» τόνισε ακόμα ότι «αν η Ευρωκάλπη αλλάξει τους συσχετισμούς, τότε πρέπει να γίνουν εθνικές εκλογές».

Ο επικεφαλής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» τόνισε πως «ο ελληνικός λαός στις ευρωεκλογές ψηφίζει κόμματα με γενικές εκλογές. Δεν είναι διασπασμένος σε δήμους και περιφέρειες. Δεν ψηφίζει για δήμαρχο Αθηναίων, ή Ηρακλείου, ή Πειραιά,  αλλά ψηφίζει,  ως ενιαίο σώμα, κόμματα για ανάδειξη ευρωβουλευτών. Από αυτή την ψηφοφορία προκύπτει πεντακάθαρα η απόφαση του λαού ως προς τα κόμματα. Ο λαός επ’ αυτού παίρνει αποφάσεις, δεν γνωμοδοτεί, ούτε στέλνει μηνύματα. Οι πολίτες λοιπόν θα αποφασίσουν αν ισχύει  η εντολή τους του 2012, ή αν άλλαξαν την απόφασή τους. Αν αλλάξουν την απόφασή τους,  τότε προκύπτει δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του λαού και τη σύνθεση της Βουλής. Κι αυτό μοιραία οδηγεί σε εκλογές».

 

Και προσθέτει με βεβαιότητα: «Η πολιτική μας θα επιβραβευτεί. Στην αντίθετη περίπτωση που εσείς λέτε, το ότι δεν θα υπάρχει  δεδηλωμένη, άρα κυβέρνηση, δεν πρέπει να το ερμηνεύσετε  ως μία πολιτική “δωματίου”, πως δηλαδή κάποιοι έτσι αποφάσισαν. Πρέπει γίνει κατανοητό ότι είμαστε 30 βουλευτές,  από την ψήφο των οποίων εξαρτάται η δεδηλωμένη. Την επομένη, λοιπόν, μιας αποδοκιμασίας του  λαού στις 25 Μαίου, στην πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για το οποιοδήποτε θέμα, πχ για ένα  θέμα που θα σχετίζεται  με μία ακραία νεοφιλελεύθερη στάση του Υπουργείου Ανάπτυξης, η κυβέρνηση θα χάσει τη δεδηλωμένη».

 

Και προβλέπει πως «από την  25η Μαίου και μετά αρχίζει η πορεία σταδιακής  επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς αυτό το 4% . Γιατί το συνολικό αποτέλεσμα των διπλών εκλογών θα είναι σε βάρος του και η εσωτερική κρίση θα είναι δικό του πρόβλημα κι όχι δικό μας».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα