Στον Σταύρο Λεκκάκο τα… μεταβατικά ηνία της Πειραιώς

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ EGON ZEHDNER ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ CEO ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Όταν πριν από μερικές ημέρες η θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς χήρεψε εξαιτίας της παραίτησης του Άνθιμου Θωμόπουλου, ένα πεπειραμένο στέλεχος του ομίλου εμφανιζόταν ως ο πρώτος –και ιδανικότερος– επιλαχών να τον αντικαταστήσει: ο Σταύρος Λεκκάκος.

Οι πληροφορίες λοιπόν δεν έπεσαν έξω και από σήμερα ο 63χρονος μάνατζερ και μέχρι πρότινος μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου είναι και επισήμως ο νέος μεταβατικός CEO της Τράπεζας Πειραιώς. Το μεταβατικός στην περίπτωση του κ. Λεκκάκου έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναθέσει το έργο αναζήτησης του νέου διευθύνοντος συμβούλου της στον διεθνώς αναγνωρισμένο συμβουλευτικό οίκο Egon Zehdner. Μέχρι αυτό να συμβεί (σ.σ. ο νέος CEO εκτιμάται ότι θα έχει βρεθεί σε διάστημα ενός έως δύο μηνών), ο κ. Λεκκάκος θα αναλάβει τα καθήκοντα του παραιτηθέντος Άνθιμου Θωμόπουλου.
Σε κάθε περίπτωση το «χρίσμα» στον Σταύρο Λεκκάκο δεν δόθηκε τυχαία, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρο στέλεχος. Η μακρά του θητεία στον τραπεζικό όμιλο θεωρήθηκε σημαντικό asset το οποίο εξασφαλίζει τη γνώση του κλίματος και των ισορροπιών εντός της Πειραιώς και έχει περάσει από ιδιαίτερα νευραλγικές θέσεις της τράπεζας, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Από το 1992 στην Πειραιώς
Γεννημένος το 1952 και έχοντας σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Σταύρος Λεκκάκος ξεκίνησε την καριέρα του το 1968 στην American Express Bank Ελλάδος, από όπου αποχώρησε το 1992 με τον βαθμό του αντιπροέδρου και εντάχθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς.
Το 1998 ορίστηκε γενικός διευθυντής Ομίλου. Από τη θέση αυτή διαχειρίσθηκε με απόλυτη επιτυχία την συγχώνευση αρκετών ελληνικών τραπεζών, οι οποίες εξαγοράστηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς. Στo πλαίσιο αυτό, το 1998 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Τράπεζας Μακεδονίας Θράκης και το 2001 γενικός διευθυντής της ΕΤΒΑ Bank, όπου εργάστηκε για την προετοιμασία της απορρόφησης των δύο τραπεζών.
Τον Απρίλιο του 2006 ο Στ. Λεκκάκος ανέλαβε καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην Piraeus Bank Romania, μέχρι τον Ιούνιο του 2008. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτής της διετίας το δίκτυο των καταστημάτων της τράπεζας αυξήθηκε κατά 130 μονάδες, τα μεγέθη δεκαπλασιάστηκαν και τα κέρδη ακολούθησαν εντυπωσιακή μεταβολή.
Τον Ιούνιο του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και εξελέγη διευθύνων σύμβουλος και Deputy CEO τον Μάιο του 2010. Από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι τις αρχές Μαΐου 2015 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος και CEO, καθώς και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ομίλου.
O κ. Σταύρος Λεκκάκος είναι Πρόεδρος της Piraeus Bank Romania καθώς και μέλος ΔΣ σε αρκετές θυγατρικές εταιρείες της Τράπεζας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι επίσης πρόεδρος Δ.Σ. της ασφαλιστικής εταιρίας Ευρωπαϊκή Πίστη, αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Το νέο Δ.Σ. της τράπεζας
Αποτέλεσμα της παραίτησης Θωμόπουλου ήταν να υπάρχουν ανακατατάξεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας το οποίο μετά από τη συνεδρίασή του τη περασμένη Τετάρτη (20/1) ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
# Μη εκτελεστικός πρόεδρος Δ.Σ, Μιχαήλ Σάλλας του Γεωργίου
# Μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Νικόλαος Χριστοδουλάκης του Μιχαήλ
# Ανεξάρτητος μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Απόστολος Ταμβακάκης του Σταύρου
# Εκτελεστικά Μέλη: Σταύρος Λεκκάκος του Μιχαήλ, διευθύνων σύμβουλος (CEO)
# Χαρίκλεια Απαλαγάκη του Ανδρέα, εντεταλμένη σύμβουλος μη εκτελεστικά μέλη
# Αργυρώ Αθανασίου του Αθανασίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
# Ευτύχιος Βασιλάκης του Θεοδώρου, μη εκτελεστικό μέλος
# Ιάκωβος Γεωργάνας του Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος
# Στυλιανός Γκολέμης του Δημητρίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
# Χαρίτων Κυριαζής του Δημητρίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
# Πέτρος Παππάς του Αλεξάνδρου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
# Βασίλειος Φουρλής του Στυλιανού, μη εκτελεστικό μέλος

Στο Διοικητικό Συμβούλιο μετέχουν επίσης οι ορισθέντες εκπρόσωποι:
-Αικατερίνη Μπερίτση του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ν. 3864/2010)
-Γεράσιμος Τσιαπάρας του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου (Ν.3723/2008)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα