Μετράνε τα κουκιά

Με διαρροές εκτιμάται πως θα γίνει η πρώτη – και εκτός απροόπτου τελευταία- ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας. Οι διαρροές αναμένονται από τον ΣΥΡΙΖΑ με ψήφο υπέρ του υποψηφίου Ν. Αλιβιζάτου που προτείνει το Ποτάμι.

Η ΚΟ των ΑΝΕΛ από την άλλη αποφάσισε να ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο. Σε δήλωση του ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως «συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και κατόπιν ομόφωνης πρότασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος, αποφάσισε για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα στηρίξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος δεν βρίσκεται στην ενεργό πολιτική και ο οποίος έχει πάρει δημόσια θέση κατά του μνημονίου.
Στο όνομα της εθνικής ενότητας και επειδή η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται σταθερότητα, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι όποια και αν είναι η απόφαση κι εκείνον που θα στηρίξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα τον ψηφίσουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί δυνατή απέναντι στους δανειστές.
Το έθνος ενωμένο με μία φωνή πρέπει να προχωρήσει στο αύριο. Ευχαριστώ πολύ».
Από την πλευρά της η ΧΑ λέει όχι στην υποψηφιότητα Παυλόπουλου, γιατί «πρόκειται για εξέχον στέλεχος του παλαιοκομματικού, αμαρτωλού, μνημονιακού κατεστημένου».
Πρόβλημα υπάρχει και στο ΠΑΣΟΚ καθώς όλα δείχνουν πως θα προτιμηθεί ο Νίκος Αλιβιζάτος ενώ δεδομένο είναι πως το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει. Ειδικά σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ήδη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έκανε γνωστό ότι θα εισηγηθεί να καταψηφιστεί η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η στάση της Νέας Δημοκρατίας υπέρ της υπερψήφισης του πρώην υπουργού της.
Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως αύριο ο Πρ. Παυλόπουλος θα εκλεγεί με 180 και πλέον ψήφους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα