Με Έλληνα πρόεδρο και ξένο CEO το διοικητικό ντουέτο της Πειραιώς;

Στο… βιράζ μπαίνει όπως όλα δείχνουν η διαδικασία ανάδειξης των νέων διοικήσεων στις συστημικές τράπεζες, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Οι προβολείς πέφτουν, συγκεκριμένα, στην Εθνική Τράπεζα και στην Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σε σχετική ανάρτησή του το ενημερωτικό πόρταλ in.gr, για μεν την Τράπεζα Πειραιώς τη θέση του προέδρου φέρεται να έχει «κλειδώσει» ο τραπεζίτης Γιώργος Χατζηνικολάου, ενώ για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, το φαβορί είναι τραπεζικό στέλεχος από το εξωτερικό.

Ο Γ. Χατζηνικολάου ήταν αντιπρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου Συμβάσεων Ανταλλαγής και Παραγώγων, ενώ έχει εργαστεί, επίσης, στην Παγκόσμια Τράπεζα, την UBS, την Dresdner Kleinwort, το IFC και την Etolian Capital.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα, ο αντικαταστάτης της Λούκας Κατσέλη στην προεδρία του ομίλου θα είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, Έλληνας. Με βάση τις ίδιες πηγές, αυτή τη στιγμή στο τελικό γύρο επιλογής οι υποψήφιοι είναι δύο.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσκληση της τράπεζας σε ενδιαφερομένους αναφερόταν ρητά ότι θα προτιμηθούν στελέχη που μιλούν την ελληνική.

Στην τρίτη εκ των συστημικών τραπεζών, την Alpha Bank, το σενάριο που κυκλοφορεί για την ώρα είναι η μετακίνηση του νυν διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, Δημήτρη Μαντζούνη, στη θέση του προέδρου και την αναβάθμιση σε CEO της Alpha Bank του σημερινού ανώτερου γενικού διευθυντή Σπύρου Φιλάρετου.

Τέλος, στη Eurobank δεν αναμένονται αλλαγές στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, Νίκου Καραμούζη και Φωκίωνα Καραβία αντίστοιχα, οι οποίοι τυγχάνουν της απολύτου εμπιστοσύνης των βασικών μετόχων του ομίλου. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αντικατασταθεί μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της τράπεζας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα