Με αποδοκιμασίες «τίμησαν» τους 97 νεκρούς μερίδα Τούρκων οπαδών

Ποιος είπε ότι ο φανατισμός έχει όρια; Ποιος είπε ότι η ανθρωπιά επικρατεί της ακραίας φιλοσοφίας; Ποιος είπε ότι η ζωή, είναι πιο σημαντική για ορισμένους ανθρώπους, από την καταστροφική ιδεολογία τους;

Τρανό παράδειγμα το σκηνικό που διαδραματίστηκε πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης Τουρκία – Ισλανδία, για τα προκριματικά του EURO 2016. Οι παίκτες των δύο ομάδων είναι αγκαλιασμένοι στο κέντρο του γηπέδου και μαζί με την πλειοψηφία των φιλάθλων τιμούν με ένα – μόλις – λεπτό σιγής τη μνήμη των 97 θυμάτων που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο μακελειό της Άγκυρας.

Τότε, μία ικανή μερίδα οπαδών της Εθνικής Τουρκίας άρχισε να αποδοκιμάζει, να σφυρίζει και να φωνάζει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»! Το παιχνίδι με την Ισλανδία, που διεξήχθη την Τρίτη (13/10), στο Ικόνιο, στιγματίστηκε από τη συμπεριφορά των φανατικών που δεν τίμησαν με τη σιωπή τους τη μνήμη των 97 θυμάτων του μακελειού της Άγκυρας. Μία συμπεριφορά που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε όλον τον κόσμο και σημειώθηκε από αρκετά μεγάλη μερίδα των διεθνών ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα