Με δύο δώρα για τους βουλευτές το πολυνομοσχέδιο

Στην 4η αξιολόγηση ο νόμος Κατσέλη, τον Φεβρουάριο η πώληση των λιγνιτικών μονάδων

390 άρθρα για τα 70 προαπαιτούμενα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή με στόχο να έχει ψηφιστεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Οι πιέσεις και το πολιτικό κόστος υποχρέωσαν την κυβέρνηση να αποσύρει δύο μέτρα από εκείνα που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Για αρχή την αντικατάσταση του Νόμου Κατσέλη από εκείνον του Γ. Σταθάκη. Από το Μαξίμου είχαν υποσχεθεί ότι θα έρθει διάταξη για την παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτό δεν έγινε, οπότε το ζήτημα επιλέχθηκε να αντιμετωπιστεί με την μετάθεση του ζητήματος στην επόμενη αξιολόγηση που θα ξεκινήσει από Φεβρουάριο. Επί της ουσίας πρόκειται για δώρο προς τους βουλευτές με το οποίο προστατεύονται σπίτια από το να βγουν στο σφυρί.

Δώρο προς του βουλευτές είναι και η εξαίρεση της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, θέμα που θα έρθει εκ νέου στη Βουλή με άλλο νομοσχέδιο στις αρχές Φεβρουαρίου. Και εδώ από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι δεν ήταν προγραμματισμένο. Μόνο που είναι νωπές οι μνήμες από το συλλαλητήριο στη Δυτική Μακεδονία με την συμμετοχή και όλων των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Εκείνο που δεν μπόρεσαν να αποκλείσουν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ειδικότερα την παράμετρο που αφορά τα χρέη προς το δημόσιο. Η διάταξη αυτή εμπεριέχεται κανονικά. Και δημιουργεί έντονο προβληματισμό γιατί μπορεί να προκαλέσει βροχή πλειστηριασμών για χρέη από μόλις 500 ευρώ!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα