Με συνταγή Σάντος ο Κετσπάγια

 

Τη Βίνγκρι Σουλβάκι (δέκατη στο περσινό πρωτάθλημα της Β’ Πολωνίας με τέρματα 41-35) αντιμετώπισε η ΑΕΚ το απόγευμα στο γήπεδο της πόλης Οστρόβιετς. Η ελληνική ομάδα μπορεί να κράτησε για τρίτο σερί φιλικό το μηδέν, αλλά έδειξε πάλι να μην έχει το εύκολο γκολ, αν και εδώ που τα λέμε οι «κιτρινόμαυροι» δεν έβαζαν το πόδι στη φωτιά, βλέποντας τους… δρεπανοφόρους Πολωνούς να μη διστάζουν να κλοτσάνε κάθε λίγο και λιγάκι. Το τελικό 1-0 διαμορφώθηκε με κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο 88’ έπειτα από κόρνερ του Μπαρμπόσα.

Σε αυτό το φιλικό, το τρίτο κατά σειρά στην Πολωνία, δόθηκε η ευκαιρία στον Τιμούρ Κετσπάγια να δοκιμάσει τέσσερα διαφορετικά πράγματα.

Κατ΄ αρχήν την ετοιμότητα των αναπληρωματικών τερματοφυλάκων, του Βούρα και του Ντούνη. Στη συνέχεια, μία τετράδα ανάγκης στην άμυνα, τους Σβάρνα και Λαμπρόπουλο στα στόπερ, τον Μπακάκη δεξιά και τον Ζόριτς στα αριστερά. Από κει και έπειτα, το κατά πόσο μπορούν να συνεργαστούν στη μεσαία γραμμή ο Σιμόες και Τζανετόπουλος και τέλος, την ικανότητα του Μπακασέτα να αγωνιστεί ως εξτρέμ. Ο Κετσπάγια επέλεξε βασικούς από τη μέση και μπροστά (Βάργκας, Μάνταλο και Αραβίδη) για την καλύτερη δυνατή εξομοίωση του νέου αποκτήματος και έβγαλε τα συμπεράσματά του. Η ΑΕΚ δεν είχε την ομοιογένεια των προηγούμενων αγώνων και περιορίστηκε σε μία απλή κατοχή μπάλας με δύο ψευτοευκαιρίες και κάποια κερδισμένα φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Ζόριτς αν και πήρε πολλές μπάλες δεν επιδίωκε να ανεβαίνει κουβαλώντας την και δύο τρεις φορές που έτρεξε στο χώρο και πήρε την πάσα, δεν έβγαλε και τις πιο άριστες σέντρες. Ο Μπακάκης δεν είχε επιθετικές πρωτοβουλίες, ενώ Σιμόες και Τζανετόπουλος δεν ανέβαιναν αρκετά με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να δείχνει απειλητική μόνο όταν Μάνταλος, Βάργκας και Μπακασέτας έπαιζαν γρήγορα την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή. Ακόμη και τότε, όμως, δεν έβρισκαν τον Αραβίδη ή χώρο για κάποιο απειλητικό σουτ.

Στο 46’ μπήκαν οι Ντούνης, Τσιγκρίνσκι, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα και Πέκχαρτ αντί των Βούρα, Σβάρνα, Τζανετόπουλο, Βάργκας και Αραβίδη αντίστοιχα, ενώ στο 52’ ο Γαλανόπουλος πέρασε αντί του Σιμόες και στο 54’ ο Ντιντάκ αντί του Ζόριτς, με το σύστημα να παραμένει 4-2-3-1. Αυτό που άλλαξε στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, ήταν ότι ο Τσιγκρίνσκι ανέβαζε ψηλά την άμυνα και ο Γαλανόπουλος έπαιζε πιο μπροστά, αλλά οι Πολωνοί προσαρμόστηκαν γρήγορα κι έτσι δεν αυξήθηκε ιδιαίτερα η πίεση των «κιτρινόμαυρων». Στο 61’ μπήκαν Γκάλο και Ανάκογλου και βγήκαν Μπακάκης και Μάνταλος, με τον Κετσπάγια να δείχνει προσκολλημένος στο 4-2-3-1. Στο 73’ μπήκε ο Βασιλαντωνόπουλος αντί του Μπακασέτα.

Στα θετικά της Ένωσης ότι ο Μπακασέτας πάλι έδειξε να διέπεται από μία άνεση στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι του ταιριάζει να παίζει στα άκρα) και στο ότι οι Ανάκογλου και Γαλανόπουλος δείχνουν αξιόπιστες εφεδρικές λύσεις. Στα αρνητικά οι ελάχιστες φάσεις (πραγματική ευκαιρία μόνο ένα δοκάρι του Γιόχανσον και μία κεφαλιά από την οποία προήλθε το κόρνερ και το γκολ) και ότι ο σέντερ φορ Πέκχαρτ όχι μόνο δεν σκοράρει, αλλά δεν απειλεί καν, ενώ έχασε και πέναλτι στις καθυστερήσεις (προερχόταν πάντως από τραυματισμό).

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα