Με τα… δεύτερα φουλ για Ρωσία!

 

Μία από τις πιο ανορθόδοξες εμφανίσεις στη σύγχρονη ιστορία της πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα το βράδυ της Δευτέρας στην Εσθονία και η νίκη με 0-2 οφείλεται στη διαφορά ποιότητας – που αποτυπώθηκε παρά τα πολλά προβλήματα μας – και στη διάθεση αλληλοκάλυψης των παικτών που χρησιμοποίησε ο Μίκαελ Σκίμπε.

Το γρήγορο 0-1 από τον Τοροσίδη αποτέλεσε ψυχολογική τόνωση κι όταν στο 18’ ο σκόρερ και ο Παπασταθόπουλος είχαν αποχωρήσει λόγω τραυματισμού, η ανοργάνωτοι παίκτες της Εθνικής μας τουλάχιστον είχαν την αυταπάρνηση να κυνηγούν όλες τις μπάλες για να μην επιτρέπουν επιθέσεις των Εσθονών. Χωρίς τους βασικούς Τζαβέλλα, Φορτούνη, Σάμαρη, Παπασταθόπουλο, Τοροσίδη η «γαλανόλευκη» ενδεκάδα ήταν πειραματική και η χημεία ανύπαρκτη. Ευτυχώς Μανωλάς και Οικονόμου ήταν συγκεντρωμένοι, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ως δεξί μπακ συνεπής και ο Σταφυλίδης εξαιρετικά ορεξάτος και με τη συνδρομή του Μανιάτη, δεν μπορούσε να μας απειλήσει η Εσθονία. Ήταν πλέον ζητούμενο να πάει η ομάδα στα αποδυτήρια με το 0-1 για να ανασυνταχθεί και να δούμε κάτι πιο ορθολογικό στην επανάληψη…

Τηρουμένων των αναλογιών, Σκίμπε και παίκτες τα πήγαν περίφημα. Ο Γερμανός τεχνικός, διότι έχει αλλάξει την ψυχολογία των παικτών, αλλά και οι ποδοσφαιριστές μας, οι οποίοι μαζί δεν είχαν παίξει ούτε σε μία προπόνηση στη ζωή τους! Αυτό δεν μπορεί να μην συνυπολογιστεί στην κριτική του αγώνα.

Το επόμενο ματς στις 13 Νοέμβρη με τη Βοσνία εντός έδρας είναι «όλα τα λεφτά» για την Εθνική μας ομάδα που αν νικήσει θα ξεφύγει έξι βαθμούς και θα γίνει το φαβορί για τη δεύτερη θέση του ομίλου. Οριακά, ίσως προλάβουν το ματς και οι πέντε τραυματίες ποδοσφαιριστές μας!

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα