«Ορισμός της διαπλοκής η τροπολογία υπέρ Σαββίδη»

Μείωση φόρων και ΕΝΦΙΑ υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί του Σαββάτου εξηγώντας και το τρόπο με τον οποίο θα το πετύχει.Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιτέθηκε ξανά με βαριές εκφράσεις  στον Αλέξη Τσίπρα ενώ μίλησε και για την τροπολογία του πρωθυπουργού υπέρ του  Ιβάν Σαββίδη λέγοντας ότι είναι ο «ορισμός της διαπλοκής».

 

Αναφερόμενος στην υπόθεση Σαββίδη ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος θα έπρεπε να ντρέπονται για τη χαριστική τροπολογία στη Βουλή. «Χαρίζει πρόστιμα από λαθρεμπόριο σε επιχειρηματία που την επομένη με συνέντευξή του επιτίθεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στηρίζει τον Πρωθυπουργό και λέει πως θα πάρει και ΜΜΕ για να στηρίξει τα συμφέροντα του. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής» είπε, ενώ διάβασε δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος και λέει πως «όταν ένας αριστερός μετατρέπεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια προκειμένου να κρατήσει την εξουσία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, όταν ένας επιχειρηματίας αγοράζει μια επιχείρηση αναλαμβάνει και τις δεσμεύσεις της. «Μια διευκόλυνση 38 εκ έγινε με αντάλλαγμα τη στήριξή του στην κυβέρνηση και τη διαφαινόμενη είσοδό του στα ΜΜΕ. Αυτά να τα ξεχάσουν οι επίδοξοι νέοι διαπλεκόμενοι. Εγώ δεν θα τα ανεχτώ αυτά. Η νέα διαπλοκή που οικοδομείται θα μας βρει απέναντι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων για τον μέσο Έλληνα», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας για άλλη μία φορά τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι έφεραν το τέταρτο μνημόνιο, καθώς δεσμεύουν τη χώρα μετά το 2018.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως πολλοί συνταξιούχοι θα χάσουν τη 12η σύνταξη, κάποιοι και την 11η λόγω της μείωσης του αφορολόγητου.

Πρόσθεσε πως αυτό αφορά και τους μισθωτούς, καθώς, όπως είπε, η μείωση του αφορολόγητου σημαίνει ότι ο μέσος μισθωτός που δεν πλήρωνε φόρο θα πληρώνει 660 ευρώ.

«Ο Τσίπρας πέτυχε το πλεόνασμα υπερφορολογώντας τους πολίτες»

«Ο Τσίπρας πέτυχε το πλεόνασμα υπερφορολογώντας τους πολίτες» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας αναξιόπιστο τον κ. Τσίπρα ενώ ξεκαθάρισε πως «υπάρχουν περιθώρια μαζέματος του κράτους».

“Απάτη τα αντίμετρα”

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε ακόμη λόγο για μεγάλη απάτη σε ό,τι αφορά τα αντίμετρα. Όπως είπε, δεν ξέρουμε αν θα εφαρμοστούν, ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως λέει ψέματα πως αυτό θα γίνει αν πιάσουμε τους στόχους για τα πλεονάσματα. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα θα πρέπει ξεπεράσουμε τους στόχους για τα πλεονάσματα.

Πρόσθεσε ότι τα αντίμετρα για τη Ν.Δ. δεν είναι συσσίτια, αλλά μειώσεις φόρων.

“Υπάρχουν περιθώρια μαζέματος του κράτους”

Στο σημείο αυτό δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει τους φόρους, ενώ ερωτηθείς πώς θα το κάνει αυτό, απάντησε πως θα προχωρήσει σε συμμάζεμα του κράτους, χωρίς να κάνει απολύσεις, αλλά και χωρίς να δεχθεί μονιμοποιήσεις συμβασιούχων για να χτίζουν νέες στρατιές εξαρτημένων Ελλήνων. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα δεχθεί σπατάλη στις ΔΕΚΟ, ούτε χαλαρό Δημόσιο στη λειτουργία του.

«Υπάρχουν περιθώρια μαζέματος του κράτους. Τα χρήματα από το συμμάζεμα θα πάνε σε φοροελαφρύνσεις» είπε θέτοντας ως προτεραιότητά του τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στις επιχειρήσεις. Όπως είπε «το μίγμα υπερφορολόγησης και υψηλών ασφαλιστικών εισφορών δημιουργεί τεράστια προβλήματα» και δεσμεύτηκε για φοροελαφρύνσεις ύψους 1,8 δις σε 2 χρόνια.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Για να έχουμε την ελευθερία που χρειαζόμαστε πρέπει να πετύχουμε μείωση στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος. Όσο περισσότερη λιτότητα μας ζητάνε τόση η οικονομία θα βουλιάζει. Εμείς είμαστε αξιόπιστοι στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων. Θα φέρουμε δουλειές στην Ελλάδα, πιστεύω πως μπορούμε να τους πείσουμε ότι το 3,5 % πρωτογενούς πλεονάσματος είναι ανέφικτος στόχος», ενώ ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν θα στηρίξει τα μέτρα στη Βουλή.

Ακόμη ανέφερε ότι θα υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στις προσλήψεις ενώ επανέλαβε πως λέει «ναι» στην κινητικότητα και στην αξιολόγηση.

“Θα προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις, θα φέρουμε επενδύσεις και συνεπώς δουλειές”

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για μείωση του ΕΝΦΙΑ (μείωση της συνολικής επιβάρυνσης κατά 20%) και του φόρου επιχειρήσεων, ενώ επανέλαβε πως υπάρχει ανάγκη για μείωση των στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνεργασία με τους δανειστές.

Μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος πως αυτό θα το πετύχει μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, γιατί, όπως είπε, είναι αξιόπιστη στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων. «Θα προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις, θα φέρουμε επενδύσεις και συνεπώς δουλειές».

“Έχω σχέδιο να βάλω μπροστά την παραγωγική οικονομία”

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη για το πώς θα γίνει η Ελλάδα εκλυστικός επενδυτικός προορισμός. «Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο κ. Τσίπρας φαντάζεται ένα κράτος μεγάλο που θα δίνει επιδόματα και συσσίτια. Εγώ πιστεύω στη δύναμη της ελεύθερης οικονομίας. Μια ανάπτυξη 4% μπορεί να δημιουργήσει 120 χιλιάδες θέσεις εργασίας το χρόνο. Δεν οραματίζομαι μία χώρα όπου το όνειρο του νέου θα είναι να βρει μια σύμβαση ορισμένου χρόνου για να έρθει μετά ο πολιτικός να του πει ψήφισε με να σε μονιμοποιήσω» είπε, προσθέτοντας πως όσο η οικονομία δεν αναπτύσσεται τόσο θα ασκούνται πιέσεις από έξω.

«Έχω σχέδιο να βάλω μπροστά την παραγωγική οικονομία. Και τότε σταδιακά θα αρχίσει να φτιάχνει η κατάσταση» τόνισε, προσθέτοντας πως η Ευρώπη χρειάζεται στην Ελλάδα έναν αξιόπιστο εταίρο.

«Μια αποφασισμένη κυβέρνηση να εφαρμόσει αλλαγές, να αποκτήσουμε σοβαρή δημόσια διοίκηση, καλά σχολεία, υγεία, να σταματήσουν τα απαράδεκτα επικοινωνιακά σόου ενός υπουργού που χειρουργεί και τα ανεβάζει στο διαδίκτυο. Αυτά είναι χυδαία πράγματα. Και φυσικά στα θέματα ασφάλειας δεν θα κάνω εκπτώσεις» τόνισε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα