«Μπορούμε χωρίς Σιμόες;»

 

Η ΑΕΚ δεν βιάζεται. Ούτε να αγοράσει τον ακριβό σέντερ φορ, ούτε να εξαργυρώσει τις καλές – και οικονομικές – επιλογές παικτών με κάποια πώληση. Δεν βιάζεται γιατί χτίζει πάνω σε γερά περσινά θεμέλια, αλλά ο…  χτίστης είναι νέος. Ο Τιμούρ Κετσπάγια, πρέπει πρώτα να εκτιμήσει τα υλικά και μετά να αποφασίσει.

Την ώρα που Μπέτις και Μαρσέιγ δείχνουν διάθεση να ανεβάσουν τις προτάσεις τους για τον Αντρέ Σιμόες, ο προπονητής της ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσει αν αυτό το υλικό που έχει στα χέρια του είναι ικανό να οδηγήσει την ομάδα ψηλά, ψηλότερα από πέρσι. Αυτή την κρίση πρέπει να την κάνει με τον Σιμόες στο ρόστερ συν την προσθήκη ενός σέντερ φορ ή χωρίς τον Σιμόες, αλλά με την προσθήκη ενός ακριβού νέου «κόφτη» και ενός ακριβότερου επιθετικού. Διότι αν πουληθεί ο Πορτογάλος στα 6-7 εκατομμύρια ευρώ , τότε η ΑΕΚ θα είναι σε θέση να κάνει αυτές τις βαρβάτες προσθήκες.

Ο Κετσπάγια πρέπει, λοιπόν, να πάρει τη μεγάλη απόφαση. Πρέπει να αξιολογήσει την ποιότητα και τη δυνητική προσφορά του Σιμόες τη νέα σεζόν και ανάλογα με το σύστημα που προτιμά και τις μετεγγραφές που εκκρεμούν, να κρίνει τι συμφέρει το σύλλογο.

Βέβαια, για να παρθεί μία τέτοια σπουδαία απόφαση, ίσως πρέπει να γίνει και η ευρωπαϊκή κλήρωση, εκεί που θα φανεί αν ο αντίπαλος είναι τέτοιος που η ΑΕΚ θα πρέπει να τον αντιμετωπίσει με όπλο την ομοιογένειά της ή με όπλο τον… νέο της επιθετικό.

Για την ώρα, πάντως, ο Κετσπάγια δείχνει φαν του 4-2-3-1 και σε αυτό το σύστημα ο Σιμόες ταιριάζει γάντι με τον Γιόχανσον. Άρα φαίνεται πως αρχικά ο Τιμούρ δείχνει ικανοποιημένος με αυτό το ζευγάρι στα χαφ. Και πώς να μη δείχνει… Πάντως, αν η Μαρσέιγ ή η Μπέτις, ξεπεράσουν τα έξι εκατομμύρια προσφοράς, τότε θα έχουμε θέμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα