«Μυστικοί» τροχονόμοι στους δρόμους τον 15Αύγουστο

Αρχής γενομένης από σήμερα Τρίτη 9 Αυγούστου και με αποκορύφωμα την Παρασκευή οπότε και αρχίζει ουσιαστικά το εορταστικό τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο αυξημένης αστυνόμευσης που έχει εκπονήσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διευκολυνθεί η μαζική μετακίνηση των εκδρομέων αλλά κυρίως να προληφθούν –στο μέτρο του δυνατού– τα τροχαία ατυχήματα.

Εκτός από τη συνήθη απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών το σχέδιο περιλαμβάνει εντατικούς ελέγχους με συμβατικά αυτοκίνητα όπου οι «μυστικοί» τροχονόμοι θα εντοπίζουν επικίνδυνους τροχονομικούς παραβάτες. Ειδικότερα, τα συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους ιδιαίτερα για παραβάσεις που σχετίζονται με υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεις που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, τοπικού κυρίως χαρακτήρα, αυτά θα περιλαμβάνουν αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση σε όλο το οδικό δίκτυο, ανάλογα με τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, στα αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς, κ.λ.π., ρύθμιση κυκλοφορίας από τροχονόμους σε κόμβους, διόδια και περιοχές που γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς και ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα