Νάρκη της ΕΕΕΠ στα Vlt’s

 

Καταστροφικά θα είναι τα αποτελέσματα για τα Vlts, εάν εφαρμοστούν οι διατάξεις που προβλέπει ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας των vtls της ΕΕΕΠ, που δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: Ιάσονας Αλεξάνδρου

Επί της ουσίας, η διάταξη που προβλέπει τους περιορισμούς στη χρήση του παίκτη, ανατρέπει τα δεδομένα και τον γενικότερο σχεδιασμό για έσοδα της κυβέρνησης, καθώς δύναται να περιορίσει τα έσοδα από την εφαρμογή των νέων παιχνιδιών. Σύμφωνα με όσα ίσχυαν πριν εκδοθεί ο νέος κανονισμός, ο παίκτης δεν είχε όριο ανά ημέρα, ενώ ανά συνεδρία προβλεπόταν ως μέγιστο ποσό τα 80 ευρώ. Με τις νέες διατάξεις, τα 80 ευρώ έγιναν όριο ημέρας και το όριο ανά συνεδρία ορίστηκε στα 20 ευρώ!

Τι ακριβώς προβλέπεται από τις νέες διατάξεις; Σύμφωνα με το άρθρο 11, παράγραφος 4, το μέγιστο επιτρεπόμενο ημερήσιο όριο δαπανών ανά παίκτη ορίζεται στα 80 ευρώ. Μάλιστα, προβλέπεται η δυνατότητα στον Φορέα Εκμετάλλευσης και στους Παραχωρησιούχους να ορίσουν χαμηλότερο μέγιστο επιτρεπόμενο ημερήσιο όριο δαπανών ανά παίκτη. Ήτοι, χαμηλότερο από τα 80 ευρώ που ορίζεται στη συγκεκριμένη διάταξη. Επίσης, στο άρθρο 28, παράγραφος 6, ορίζεται ως μέγιστο jackpot καταστήματος το ποσό των 20.000 ευρώ. Σημειώνουμε ότι, βάσει του παλιού κανονισμού, το όριο αυτό ήταν στις 100.000 ευρώ.

Μία ακόμη σημαντική αλλαγή, η οποία βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση με το μέγιστο επιτρεπόμενο ημερήσιο όριο δαπανών ανά παίκτη, είναι και η αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Μέχρι πρότινος, τα πρακτορεία παρείχαν τις υπηρεσίες του από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Το νέο ωράριο ορίζεται από τις 10 το πρωί έως 12 τα μεσάνυχτα για τις καθημερινές και για Παρασκευή, Σάββατο και αργίες ορίζεται από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Με την παραπάνω διάταξη, δύσκολα παίκτη θα πλησιάζει τα Vlt’s, με αποτέλεσμα να στρέφεται στον παράνομο τζόγο και στα καζίνο, ενώ η κυβέρνηση που είχε εγγράψει στον προϋπολογισμό έσοδα 250 εκατ. ευρώ, με τον παραπάνω όρο δύσκολα θα ??? τα 20 εκατ.

Η κυβέρνηση (αρμόδιος υπουργός είναι ο κ. Σταθάκης) αγνοούσε πλήρως την τροποποίηση του κανονισμού και τη νέα διάταξη. Μόλις ενημερώθηκε και αντελήφθη ότι τα προσδοκώμενα έσοδα για το κράτος μετά βίας θα καλύπτουν το 10% των προβλεπομένων, ζήτησε εξηγήσεις από τον νέο πρόεδρο της ΕΕΕΠ, κ. Αντώνη Στεργιώτη, ενώ ορίστηκε και συνάντηση μαζί του εντός της επόμενης εβδομάδας.

Σίγουρα το θέμα αυτό θα απασχολήσει την κυβέρνηση, που βλέπει να χάνει έσοδα, και συγχρόνως να ευνοούνται οι παραβατικές συμπεριφορές στον τζόγο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα