Μπαλώματα της ΕΠΟ μετά την κατακραυγή!

Το θέμα που «σκάλισε» πριν από ένα μήνα η «ΑΠΟΨΗ» φαίνεται ότι θορύβησε για τα καλά τη διοίκηση της ΕΠΟ, που προσπαθεί να καλύψει εκ των υστέρων τα νώτα της. Θυμίζουμε ότι πέρσι τέτοια εποχή η Ομοσπονδία πέρασε με πλάγιους τρόπους νέες διατάξεις και παρουσίασε –δίχως να το περάσει από τη Γ.Σ.– ένα νέο παραμορφωμένο καταστατικό, στα όρια της νομιμότητας.

Ένα από τα «φλέγοντα» άρθρα που προστέθηκε πονηρά πέρσι το καλοκαίρι ήταν η προϋπόθεση ύπαρξης τριών εμπλεκόμενων ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα για να θεωρείται ένα παιχνίδι ύποπτο για χειραγώγηση. Όπως αποκαλύφθηκε, αυτή η διάταξη δεν προβλεπόταν επ’ ουδενί στο καταστατικό της FIFA και της UEFA και ήταν εντελώς παράτυπο, κάτι που ανέδειξε η «Α» πριν από ένα μήνα!

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές, η ΕΠΟ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, κι έτσι, μεταξύ επτά νέων διατάξεων που πέρασε η Εκτελεστική Επιτροπή, αποφασίστηκε και η διόρθωση στην περιβόητη παράγραφο. Από εδώ και στο εξής, χειραγωγημένος αγώνας θα θεωρείται αυτός για τον οποίο προκύπτει εμπλοκή άνω του ενός ποδοσφαιριστή ή ενός αξιωματούχου. Βέβαια, δεν εναρμονίζεται πλήρως με τις προϋποθέσεις της UEFA, όπου αρκεί ένας εμπλεκόμενος αθλητής για να θεωρηθεί ύποπτο προς χειραγώγηση ένα παιχνίδι! Ωστόσο, αλλάζει ελαφρώς τα δεδομένα, αφού αρκεί πλέον και η εμπλοκή ενός παράγοντα για να «ονομαστεί» ένα ματς ύποπτο.

Βέβαια, μέχρι να αποκαλυφθεί η πράξη της ΕΠΟ, πρόλαβαν και… αθωώθηκαν ένα σωρό ομάδες, οι οποίες διέθεταν στο ρόστερ τους μόνο έναν ή δύο ύποπτους ποδοσφαιριστές. Οι ομάδες που αθωώθηκαν πανηγυρικά από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή ήταν: η Βέροια, ο Ατρόμητος, η Καλλονή, η Κασιόπη (Κέρκυρα), ο Λεβαδειακός και ο Πανθρακικός.

Έπρεπε, λοιπόν, να αναδείξει το θέμα η «ΑΠΟΨΗ» για να καταλάβουν οι άνθρωποι στην ΕΠΟ το πόσο εκτεθειμένοι είναι, όταν φέρνουν άρθρα κάτω από το τραπέζι, δίχως να περνάνε από το Δ.Σ. ή από τις Γ.Σ. Είναι ξεκάθαρη η δικαίωση της Εφημερίδας μας που αποκάλυψε την παρατυπία που εφηύρε ο «εγκέφαλος», Θεόδωρος Κουρίδης, παραβιάζοντας τις διατάξεις της UEFA!

Οι λοιπές αλλαγές που πέρασαν στο αμφιλεγόμενο καταστατικό της ΕΠΟ είναι:

α)  H Football League της σεζόν 2017-2018 να διεξαχθεί με 16 ομάδες.

β) Αφαίρεση βαθμών σε περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΠΑΕ που θα επιστρέφονται αν υπάρξει εξόφληση.

γ) Πενταετής αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο στα μέλη και τους μετόχους των ΠΑΕ που εμπλέκονται στα διοικητικά συλλόγων που αποχωρούν από τις διοργανώσεις μεσούσης της περιόδου.

δ) Υποβιβασμός στη χαμηλότερη κατηγορία των διαιτητών που τερματίζουν στις δύο τελευταίες θέσεις του πίνακα αξιολόγησης της ΚΕΔ.

ε) Κλείσιμο της θύρας στην οποία γίνονται επεισόδια, και όχι όλου του γηπέδου ως τιμωρία.

στ) Οριστική διακοπή αγώνων όταν πέφτουν φωτοβολίδες ευθείας βολής ενός αγωνιστικού χώρου.

ζ) Παραμονή ομάδων που υποβιβάζονται οικειοθελώς στην ερασιτεχνική κατηγορία για ένα τουλάχιστον χρόνο, απόσβεση του 50% του ποσού που αποφασίστηκε μετά την εκκαθάριση και κατάληψη μίας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων της βαθμολογίας για να επιτρέπεται στην ομάδα η άνοδος, αλλά από την επόμενη σεζόν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα