Ναρκοπέδιο η Ζωή

Ανευ προηγουμένου το σημερινό επεισόδιο στη Βουλή όπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου ούτε λίγο ούτε πολύ τίναξε στον αέρα μια διαδικασία υπέρ της κυβερνήσεως με αφορμή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην πλειοψηφία τους είχαν αποφασίσει να υπερψηφίσουν εκείνη ξεκίνησε παράτυπα διαδικασία ονομαστικής ψηφοφορίας ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα της Χρυσής Αυγής. Οι παρόντες βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος δεν αρκούσαν για να γίνει δεκτό ένα τέτοιο αίτημα.
Η σημερινή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αντίστοιχες «πρωτοβουλίες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία δείχνει ξεκάθαρα πως αισθάνεται την Βουλή σαν το τσιφλίκι του παππού της.
Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παίζει προσωπικό παιχνίδι αδιαφορώντας για τις συνέπειες και προκαλώντας την έντονη αγανάκτηση και του ίδιου του κόμματος της. Μάλιστα σήμερα χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για να τα μαζέψει άρον άρον και να κλείσει η υπόθεση.
Αποδεικνύεται περίτρανα πως η επιλογή της ήταν έγκλημα του πρωθυπουργού στην προσπάθεια του να τηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες. Κανένα άλλοθι όμως δεν έχουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία υπερψήφισαν την εκλογή της όταν δεν υπήρχε κανένα σημείο που να δείχνει ότι θα μπορούσε να πετύχει στο έργο της.
Στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και οι φωνές που ζητούν να υποχρεωθεί η πρόεδρος της Βουλής άμεσα σε παραίτηση αν δεν σκοπεύει να κατεβάσει τους τόνους και να υπηρετήσει τον ρόλο της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα