«Να διαγράψουμε στους Έλληνες €50-60 δισ. χρέους»

Την πεποίθησή του ότι παρά το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της, η χώρα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ εξέφρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Kάρστεν Σνάιντερ.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε το πρωί στο δημόσιο ραδιόφωνο της χώρας του, ο Κ. Σνάιντερ εξέφρασε τη σχετική –όπως είπε– σιγουριά του ότι λίαν συντόμως θα επιτευχθεί συμφωνία, ενώ πρότεινε τη διαγραφή 50-60 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους, αλλιώς η Ελλάδα θα πτωχεύσει.

Ο Κ. Σνάιντερ σημείωσε, εξάλλου, ότι η επικέντρωση της συζήτησης στην καταβολή της δόσης του δεύτερου πακέτου στην Αθήνα δεν είναι αρκετή, καθώς όπως είπε η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθεί οικονομικά, να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να αντιπαρατεθεί με τους ολιγάρχες.

Σύμφωνα, πάντα, με τον Γερμανό πολιτικό, οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει ως ανταπόδοση να διορθώσουν τα λάθη της πολιτικής σωτηρίας και να τοποθετήσουν στο επίκεντρο την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική. Όπως υποστηρίξε ο Κ. Σνάιντερ αυτή η κίνηση θα αύξανε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ενώ συμπλήρωσε κλείνοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια μακροπρόθεσμη προοπτική «και όχι να έχουμε αυτό κάθε έξι μήνες αυτήν την ανασφάλεια, αυτό το παζάρεμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα