“Να θεσμοθετήσουμε την ανανέωση”, είπε ο Ραγκούσης από την Λάρισα

Την προσωπική πρότασή του για τους άξονες του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, εξέφρασε από την Λάρισα ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε μεταξύ άλλων, πως βασικός άξονας του νέου φορέα θα πρέπει να είναι «η παράταξη να φέρει στο προσκήνιο νέες δυνάμεις, νέους πολιτικούς και νέα στελέχη».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, για να πετύχει ο στόχος αυτός, «θα πρέπει να θεσμοθετήσουμε την ανανέωση», τονίζοντας πως αυτό σημαίνει πως «πρέπει να θεσμοθετήσουμε ανώτατο όριο θητείας για τους βουλευτές και τους υπουργούς».

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε, πως η ψήφος στο πρόσωπό του για την προεδρία του νέου φορέα, «θα είναι η εντολή ώστε στα ψηφοδέλτια της παράταξης θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι δεν έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια θητεία στη Βουλή» σημειώνοντας πως τα υπόλοιπα στελέχη θα αξιοποιηθούν σε άλλα πεδία, όπως είναι η αυτοδιοίκηση, το Ευρωκοινοβούλιο και οι κοινωνικοί χώροι.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την δυνατότητα συνεννόησης του νέου φορέα με τον κ. Μητσοτάκη, με επίκεντρο την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Ραγκούσης είπε, πως για να δουλέψουν οι θεσμοί και για να υπάρχει συναινετική προσέγγιση, «μπορούμε να ψηφίσουμε με τον κ. Μητσοτάκη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφόσον η Ν.Δ. υπερψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ή τον Γιώργο Παπανδρέου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα