Γεραπετρίτης κατά Τσίπρα: Επισκέφθηκε μια οικοδομή και όχι την αίθουσα τοπικής τηλεδιοίκησης της Λάρισας

Πολιτική κίνηση άνευ ουσίας χαρακτήρισε την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης

«Πήγε εκεί όπου θα γίνει τον Σεπτέμβριο η υπερτοπική τηλεδιοίκηση αντί να πάει στον τοπικό σταθμό τηλεδιοίκησης που λειτουργούσε το μοιραίο βράδυ και θα μπορούσε να γίνει η αυτόματη χάραξη. Όταν κάποιος πηγαίνει στη Λάρισα και αποφεύγει να επισκεφθεί την αίθουσα όπου λήφθηκαν οι μοιραίες αποφάσεις το βράδυ της τραγωδίας, επιτρέψτε μου να πω ότι είναι κίνηση πολιτική και όχι ουσίας», είπε κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά τη συζήτηση της σύμβασης 717.

Kαι πρόσθεσε o υπουργός Επικρατείας: «Ο κ. Τσίπρας πήγε εκεί που από τη φωτιά του 2015 είχε υποβαθμιστεί το σύστημα και δεν μπορούσε να γίνει αυτόματη χάραξη. Αυτόματη χάραξη μπορούσε να γίνει από τον τοπικό σταθμό τον οποίο ο κ. Τσίπρας δεν επισκέφθηκε». 

Ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε επίσης στις αιχμές που του άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την τηλεδιοίκηση. «Αμφισβητείτε ότι στον σταθμό Λάρισας γίνεται αυτόματη χάραξη και ότι για 8,5 χλμ. θα μπορούσε να γίνει παρακολούθηση του τρένου. Δέχεστε, κύριε Παππά, να πάμε μαζί να το δούμε; Παρακαλώ όλους τους εκπροσώπους της Βουλής να πάμε να το δούμε», σημείωσε.

Και συνέχισε: «Τον πίνακα που επιτρέπει την αυτόματη χάραξη και την παρακολούθηση του τρένου για 8,5 χιλιόμετρα. Πώς αλλιώς να το πω… Το είπα σε όλους τους τόνους. Ανάβουν τα φωτάκια στον πίνακα και ο σταθμάρχης παρακολουθεί την πορεία του τρένου για 8,5 χλμ. Καταλαβαίνω ότι ήρθατε εδώ σε τόνο θεατρικό, κύριε Παππά. Η απάντηση λοιπόν είναι η εξής. Είναι απλή. Σας είπα ότι δεν θέλω να κάνουμε αντιπαράθεση πάνω σε θύματα, γιατί είναι άηθες και αισθάνομαι άσχημα όταν αντιπαρατιθέμεθα σε τέτοια θέματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα