Να μην παρασυρθεί από την ομοιογένεια

«Ώπα, καλά πάμε κι έτσι!», πρέπει να είπε μεταξύ σοβαρού κι αστείου ο Δημήτρης Μελισσανίδης στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και στον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς βλέποντας την ΑΕΚ να αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο στο φιλικό με την Κορόνια Κιέλτσε!

Η αλήθεια είναι πως η Ένωση παίζει στα φιλικά βγάζοντας τρομερή ομοιογένεια, με τους παίκτες φουσκωμένους με την αυτοπεποίθηση που κουβαλούν από τον περσινό τελικό Κυπέλλου, αλλά τις εντός έδρας νίκες στα ντέρμπι. Αυτό που πρέπει να εκτιμηθεί, όμως, είναι το κατά πόσο η ίδια με την περσινή ομάδα θα καταφέρει να βγάλει εις πέρας μία νέα σεζόν με τα επιπλέον ευρωπαϊκά ματς και με ένα θεωρητικό χάντικαπ από την κορυφή της τάξης των 28 βαθμών.

Αν γίνει λάθος κρίση των πραγμάτων, τότε η ΑΕΚ κινδυνεύει να πληρώσει τον προγραμματισμό της και να είναι του χρόνου η… τέταρτη καλύτερη ομάδα στην κούρσα των τεσσάρων. Αν, όμως, η καλή δουλειά που γίνεται, η ομοιογένεια, η αυτοπεποίθηση, τα ανεβασμένα εργομετρικά, οι λίγες καλές προσθήκες συνδυαστούν με δύο ή τρεις ακόμη μετεγγραφές, τότε η ΑΕΚ πάει για κάτι καλό. Ή τουλάχιστον δημιουργεί τις βάσεις για κάτι καλό, αφού και ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟ δεν κάθονται – μετεγγραφικά – στα αυγά του.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο τι να πούμε. Ο Τσιγκρίνσκι έχει αναβαθμίσει την αμυντική γραμμή, Σιμόες και Γιόχανσον παραμένουν οι κυματοθραύστες της μεσαίας, Μάνταλος, Βάργκας και Μπαρμπόσα δείχνουν μία σκάλα πάνω σε σχέση με την περσινή προετοιμασία, Ζόριτς, Πλατέλλας, Μπακασέτας δημιουργούν και εκτελούν με θράσος και όλα βαίνουν καλώς. Οι βασικοί παίζουν με ωραίο υφάκι ανωτερότητας και οι αναπληρωματικοί πασχίζουν να δείξουν πράγματα. Ένας σέντερ φορ άλλου επιπέδου θα εκτινάξει αυτή την ομάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα