«Να συνεχιστεί η παραχώρηση των Ενετικών Νεωρίων στο δήμο Χανίων»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα με θέμα «Παραχώρηση χρήσης των Ενετικών Νεωρίων στην Παλαιά Πόλη των Χανίων στο Δήμο Χανίων», κατέθεσε τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:

«Με ενέργειες της τότε Δημοτικής Αρχής με την με αριθμό πρωτοκόλλου ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Β1/Φ47/69902/2966/24-8-2009 Απόφαση, του τότε Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, ανανεώθηκε η παραχώρηση της χρήσης του συγκροτήματος των επτά νεωρίων για πέντε έτη στον Δήμο Χανίων με συγκεκριμένους όρους. Η παραπάνω απόφαση προβλέπει ότι “Εάν δεν πληρωθούν οι προαναφερθέντες όροι να ανακληθεί αυτοδικαίως η παραχώρηση άλλως η δυνατότητα νέας ανανέωσης της παραχώρησης θα εξεταστεί μετά την λήξη της πενταετίας”».

Επειδή η προαναφερθείσα παραχώρηση έληξε στις 24/8/2014 και η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε στις 1/9/2014 και επειδή δεν είναι ορθό νέα Δημοτική Αρχή να χρεώνεται την αδυναμία της προηγούμενης να υλοποιήσει τους όρους παραχώρησης, ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

«Προτίθεται να ανανεώσει την παραχώρηση στον Δήμο Χανίων και αν ναι για πόσο διάστημα και με ποιους όρους;»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα