Νεκρός από επεισόδια στη Βραζιλία!

Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά βίας και όχι μόνο, τα οποία θέτουν σε καθεστώς αμφιβολίας την ομαλή διεξαγωγή του Μουντιάλ, στη Βραζιλία. Όπως ανακοινώθηκε, υπήρξε ένας νεκρός οπαδός μετά από εκτεταμένα επεισόδια σε αγώνα της β’ κατηγορίας, μεταξύ των ομάδων Παρανά και Σάντα Κρουζ.

Τα επεισόδια διεξάγονταν ενός γηπέδου. Ο νεαρός Πάουλο Ρικάρντο Γκόμες Ντα Σίλβα στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, διότι εκείνος δεν συμμετείχε! Απλά θέλησε να φύγει από το γήπεδο. Την ώρα που αποχωρούσε και ενώ είχε βγει εκτός, οπαδοί της Παρανά πετούσαν αντικείμενα από τις εξέδρες του γηπέδου. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να ξηλώσουν τις λεκάνες από τις τουαλέτες! Μία από αυτές έπεσε ακριβώς πάνω στον άτυχο Βραζιλιάνο, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο.

Η λεκάνη τραυμάτισε θανάσιμα τον Πάουλο Ρικάρντο, ενώ κτύπησε και άλλους τρεις οπαδούς, οι οποίοι τραυματίστηκαν πιο ελαφριά. Ο ένας μάλιστα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, αλλά έχει αποφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Τα περιστατικά βίας, τα οποία έχουν κάνει πιο έντονα την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα, έχουν προβληματίσει τους ιθύνοντες της FIFA, όπως και οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση των έργων υποδομής και όχι μόνο. Η βία στη Βραζιλία δεν αφορά τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, αλλά απαντάται σε κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητας. Οι τεράστιες κοινωνικές διαφορές, η φτώχια μίας πολύ μεγάλης μερίδας των κατοίκων και οι κοινωνικοί αποκλεισμοί που έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, το οποίο εκφράζεται ως επί το πλείστον με εγκληματικές ενέργειες. Για λίγα δολάρια σε σφάζουν μέρα μεσημέρι, ενώ οι φτωχογειτονιές, οι λεγόμενες φαβέλες, είναι απρόσιτες για όποιον δεν ανήκει στη συμμορία που ελέγχει την περιοχή.

Όλα αυτά δεν εμφανίστηκαν τους τελευταίους… δύο μήνες στην κοινωνία της Βραζιλίας. Οπότε, ο προβληματισμός που εκφράζει η FIFA για την κατάσταση μόνο ως υποκρισία μπορεί να εκληφθεί. Την ίδια ώρα που στη χώρα επικρατεί η πενία και η απόλυτη φτώχια, ξοδεύονται εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή αθλητικών χώρων, που θα φιλοξενήσουν ποδοσφαιριστές με ετήσιες απολαβές που ο μέσος Βραζιλιάνος δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει ούτε σε… 100 ζωές!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα