Νεκρός ο μακελάρης της Λας Ράμπλας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Μαροκινός οδηγός του βαν που έσπειρε τον θάνατο και τον τρόμο την περασμένη εβδομάδα στην Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που έφερε ζώνη εκρηκτικών, σε συμπλοκή που σημειώθηκε στην πόλη Σούμπιρατς, δυτικά της Βαρκελώνης. Σε tweet της η ισπανική αστυνομία δημοσιεύει τις φωτογραφίες του 22χρονου Γιουνές Αμπουγιακούμπ, σημειώνοντας πως ο συγκεκριμένος άνδρας έπεσε νεκρός ενώ φώναζε: «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ Η “Α”

Πανευρωπαϊκός συναγερμός έχει σημάνει για τον εντοπισμό και την σύλληψη του Γιουνές Αμπουγιακούμπ, του νεαρού Μαροκινού που σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία ήταν ο οδηγός του λευκού βαν που σκότωσε 13 ανθρώπους στον πεζόδρομο της Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας, αναφέρονται τα εξής: «Είναι επικίνδυνος και μπορεί να είναι οπλισμένος. Καταζητείται ως ο φερόμενος δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη στις 17 Αυγούστου. Ήταν ο οδηγός του βαν». Στην ίδια ανακοίνωση επισυνάπτονται και τέσσερις φωτογραφίες του Αμπουγιακούμπ, οι τρεις εκ των οποίων είναι από κάμερα ασφαλείας και έχουν καταγραφεί πριν την επίθεση. Ο νεαρός Μαροκινός, σύμφωνα με την περιγραφή των ισπανικών Αρχών «είναι κανονικής σωματικής διάπλασης, έχει ύψος περίπου 1,80μ., σκοτεινά χαρακτηριστικά, κοντά μαλλιά και ίσως έχει μούσι».

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι ο Αμπουγιακούμπ να έχει διαφύγει στη Γαλλία διαμέσου των Πυρηναίων.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι στις τρεις φωτογραφίες ο οδηγός του οχήματος φαίνεται να αποχωρεί απόλυτα ψύχραιμα από το σημείο της επίθεσης αδιαφορώντας για το γεγονός ότι είχε μόλις σκοτώσει 13 ανθρώπους και είχε τραυματίσει περισσότερους από 100.

Όπως σημειώνει η El Pais ο τζιχαντιστής μετά την επίθεση κατευθύνθηκε προς την αγορά της Μποκερία και από εκεί στους χώρους ενός πανεπιστημίου από το οποίο πιστεύεται ότι έκλεψε ένα αυτοκίνητο για να διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα