Ντοκουμέντα-φωτιά «καίνε» Χρυσαυγίτες

Συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα που «καίνε» τους εμπλεκόμενους συμπεριλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για συνομιλίες από τις οποίες προκύπτουν παράνομες δραστηριότητες (π.χ. ομολογίες για σχέσεις με υψηλόβαθμούς αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, αιχμές για βομβιστικές επιθέσεις, καθώς και λεπτομέρειες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα) αλλά και η προσπάθεια απόκρυψης του οπλοστασίου της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Το «Βήμα της Κυριακής» αποκάλυψε διαλόγους ενός 26χρονου, που είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου, με άλλο μέλος της οργάνωσης μια ημέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Οι συνομιλίες αφορούν στην προσπάθεια εξαφάνισης των όπλων της ακροδεξιάς οργάνωσης.

«Φαντάζομαι να έχει πέσει σύρμα στους δικούς μας να μην υπάρχουν τίποτα πράγματα παντού», λέει ο 26χρονος και ο συνομιλητής του απαντά: «Ναι, έχει πέσει σύρμα, αλλά σκέψου ότι εγώ έχω έναν καραγκιόζη μέσα στο σπίτι και δεν μ’ αφήνει να τα βγάλω». Σε άλλη συνομιλία του λίγες μέρες μετά, με μέλος της οργάνωσης στις Αχαρνές που συμμετείχε σε συμπλοκή, ο δεύτερος ακούγεται να λέει: «Ευτυχώς εκείνη την ημέρα δεν ήμουν φορτωμένος, αλλιώς θα με πήγαιναν φυλακή».

Εντύπωση προκαλούν και όσα λέγονται σε συνομιλία με τον ήδη προφυλακισμένο βουλευτή Γιάννη Λαγό. Σε διάλογο που είχε με τον 26χρονο το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες δηλαδή μετά τη δολοφονία Φύσσα, ο βουλευτής ακούγεται να λέει: «Τουλάχιστον να ξέρω ότι αν με πιάσουν θα υπάρχουν τουλάχιστον 10 άτομα από πίσω που θα πάνε να τους γ…σουν. Εμείς θα τους τα κάνουμε λαμπόγυαλο άμα είναι να το φτάσουν μέχρι εκεί. Εμείς θα τους το κάνουμε λαμπογυαλάκι. Το δικό μας θα γίνει τελικά. Το δικό μας θα γίνει…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα