Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: «Εγκληματική αμέλεια επέδειξε ο Βαρουφάκης»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» παραχώρησε σήμερα του μεσημέρι ο βουλευτής της Ν.Δ. στην Β΄ Αθήνας, Νίκος Δένδιας. Απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου, έκανε λόγο για «μία κατάσταση κοινοβουλευτικής ανωμαλίας» αναφορικά με όσα αυτή τη στιγμή γίνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να εξετάσει πώς θα αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, αλλά νέες εκλογές θα είναι καταστροφικές για την οικονομία» είπε ο κ. Δένδιας, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματός του στην κυβέρνηση ξεκαθάρισε:

«Δεν μας το πρότεινε κανείς και δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε διαλόγους για συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στην Κυβέρνηση, σε μία συζήτηση που ουδείς έχει ανοίξει».

Ερωτώμενος για τις ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών στην οριακή κατάσταση που έφτασε η χώρα, ο κ. Δένδιας δεν μάσησε τα λόγια του: «Ως δικηγόρος αυτό που μπορώ να πως είναι ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι προφανές ότι επέδειξε εγκληματική αμέλεια. Για να πω ότι είχε για δόλο, θα πρέπει να έχω στοιχεία για να το αποδείξω και δεν έχω. Όμως η αντικειμενική πραγματικότητα είναι ότι δεν θυμάμαι κανέναν τα τελευταία χρόνια που να έβλαψε την χώρα όσο ο κ. Βαρουφάκης. (…) Ο κ. Βαρουφάκης έφερε απέναντι στην χώρα τους πάντες. Αυτού του τύπου η επικοινωνία με την παγκόσμια κοινή γνώμη να μας έλειπε».

Ειδικά για το δημοψήφισμα, ο «γαλάζιος» βουλευτής εξέφρασε την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμά του δημιούργησε τεράστια ζημιά στην διαπραγματευτική μας θέση. «Στους εταίρους δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι το 61% των Ελλήνων ήθελε να φύγει από το ευρώ και θεώρησαν ότι οι ηθικοί δεσμοί διερράγησαν» είπε ο κ. Δένδιας συμπληρώνοντας για τη συμφωνία ότι πέρα από αυτήν, «η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο για την Ανάπτυξη και αυτό δεν μπορεί να είναι το νέο μνημόνιο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα