“Ξέραμε τον πόλεμο , υποχρέωσή μας να προχωρήσουμε στις αλλαγές”

Για υποχρέωση της κυβέρνησης να προχωρήσεις στις αλλαγές έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Σε δηλώσεις της στο Κόκκινο, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει την υποστήριξη του ελληνικού λαού, που θέλει να δει αποτελέσματα.

«Αυτό εννοούμε εμείς μεταρρυθμίσεις και έχουμε την υποστήριξη του λαού», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: Ξέραμε τον πόλεμο που θα αντιμετωπίσουμε … ήταν υποχρέωσή μας να προχωρήσουμε σε αυτές τις ριζικές αλλαγές. Είναι το πρώτο βήμα για μία εντελώς διαφορετική κατάσταση και προχωρούμε όχι μόνο στα media, αλλά και στην Παιδεία, όπως και στο ποδόσφαιρο.

«Με την εφαρμογή των νόμων και την τήρηση των κανόνων, δημιουργείται ένα νέο περιβάλλον. Αλλάζω το περιβάλλον δεν σημαίνει ότι αυτόματα αυτό είναι υγιές, αλλά είναι το πρώτο μεγάλο βήμα σε μία μεγάλη σύγκρουση, που απαιτεί διαρκή αγώνα», τόνισε η κυρία Γεροβασίλη.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «θα υπάρξει μία περίοδος προσαρμογής, προκειμένου οι πλειοδότες που πήραν τις άδειες είτε να προετοιμαστούν είτε να προσαρμοστούν για την τήρηση όσων προβλέπονται στο νέο καθεστώς λειτουργίας των καναλιών, για το προσωπικό, την ποιότητα του προγράμματος, τις συνεργασίες κτλ».

«Είναι κάτι που χρειάζεται τόσο για τα υφιστάμενα όσο και τα πιθανά νέα κανάλια», σημείωσε, έτσι «θα υπάρξει ένα διάστημα τριών μηνών στο μέγιστο».

Σε άλλο σημείο, η κυρία Γεροβασίλη αναφερόμενη στη στάση της ΝΔ για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, δήλωσε:

Το πρώτο τους επιχείρημα, ότι θα καταργήσουν τον διαγωνισμό, καταρρίφθηκε αμέσως, έτσι το άλλαξαν με την θέση περί συμπλήρωσης με περισσότερες άδειες, όπου και πάλι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σε σχέση με τις αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ. Βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο, δεν μπορούν να πουν καθαρά ότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε, να μην μπει καμία τάξη, ότι τους εξυπηρετούσε αυτό το καθεστώς τόσα χρόνια … δεν ενδιαφέρει τη ΝΔ τι είδους ενημέρωση παρέχεται στον πολίτη, της αρκεί ότι μέχρι τώρα εξυπηρετούσε την ίδια. Δεν υπάρχει πολίτης που θα μιλούσε για αντικειμενική ενημέρωση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

«Μιλάει η ΝΔ για αυτορύθμιση της αγοράς … η αγορά λοιπόν αυτορυθμίστηκε, όποιος δανειοδοτείται με “αέρα” δεν μπορεί να υπάρξει στο νέο τοπίο», τόνισε η κυρία Γεροβασίλη, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Ψυχάρη στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα