Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις τηλεοπτικές άδειες

Από τη στιγμή που πέρασε και η νομοτεχνική βελτίωση στην τροπολογία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών.

Πλέον, είναι ξεκάθαρο, ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα εκπέμπουν εκτός από υψηλή ευκρίνεια και τυπική, τουλάχιστον μέχρι το 2021, προκειμένου όσοι δεν έχουν την δυνατότητα να βλέπουν τα κανάλια σε HD, να μη χρειαστεί να αλλάξουν συσκευή. Το ΕΣΡ είναι έτοιμο πλέον να προκηρύξει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που δε θα είναι μόνο 4 όπως πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά κατά πολύ περισσότερες. Να υπενθυμίσουμε άλλωστε ότι πέρυσι, εκτός αδειών είχαν μείνει το Mega, ο Alpha και το Star, ενώ εκείνοι που είχαν εξασφαλίσει άδειες ήταν οι Θεόδωρος Κυριακού (ΑΝΤ1), Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), Βαγγέλης Μαρινάκης και Χρήστος Καλογρίτσας, του οποίου η άδεια έφτασε στ χέρια του Ιβάν Σαββίδη.

Το ΕΣΡ θα αποφασίσει για την ελάχιστη τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις άδειες που θα δημοπρατηθούν, πιθανότατα φέτος το φθινόπωρο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα