Ξεκινά η υποβολή φακέλων για τις άδειες από βδομάδα

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η δημόσια διαβούλευση για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών στην ελληνική επικράτεια και πλέον ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε πως την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φακέλων, η οποία έχει προθεσμία 45 ημέρες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής ενστάσεων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόταση – βόμβα του καναλιού Epsilon ξεκαθαρίζοντας:  «Εμείς δεν θέσαμε μια πολύ υψηλή τιμή εκκίνησης. Σε κάθε περίπτωση δεν απαγορεύεται να πάει η τιμή στα 35 εκ. Καλοδεχούμενο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα υπάρχει επίσης και η τμηματική καταβολή του τιμήματος: μπορούμε να την συζητήσουμε σε 2 ή 3 έτη. Πάντως η διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι ακριβώς όπως υποσχεθήκαμε τον Ιούλιο

Είναι σαφές ότι δικαιούνται και θα ξέρουν οι συμμετέχοντες ποιο θα είναι το τηλεοπτικό τοπίο, για τον αριθμό των αδειών. Διάφορες πλευρές εγείρουν ζήτημα για τις 4 άδειες. Είπα ότι η συζήτηση θα λήξει όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Θα έχουν γνώση οι συμμετέχοντες. Μπορεί να αυξηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση το ανταγωνιστικό περιβάλλον θα είναι γνωστό. Η αδειοδότηση γίνεται μέσω συνθηκών πλήρους νομιμότητας και διαφάνειας. Ζούσαμε χωρίς ΕΣΡ μια κατάσταση αβεβαιότητας κι αδιαφάνειας. Αυτό τέλος».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα