«Ξεσκαρτάρισμα» και στόπερ θέλει ο Μάρκο Σίλβα

Ο Ολυμπιακός έχει διασφαλίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο έχει θέσει δύο μεγάλους στόχους ενόψει του δεύτερου μισού της αγωνιστικής περιόδου: το αήττητο στο πρωτάθλημα και την όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο Europa League. Προκειμένου να επιτευχθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Μάρκο Σίλβα, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να δρομολογηθούν από τη μία το ξεσκαρτάρισμα του έμψυχου δυναμικού, ώστε να αποφευχθούν τυχόν εσωτερικές έριδες, και από την άλλη να αποκτηθεί ένας κεντρικός αμυντικός, με δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, ώστε να γίνει πιο συμπαγής η «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Η κλήρωση στους «32» του Europa League με την Άντερλεχτ «άρεσε» στον Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι οι Βέλγοι δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση το φόβητρο για τους ίδιους και ότι εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρουν να περάσουν στους «16» του θεσμού. Όπως μας ανέλυσε πηγή από τα υψηλά κλιμάκια του συλλόγου, η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League προσφέρει την προοπτική για μία σημαντική πορεία, καθώς από τα ζευγάρια που προέκυψαν θα μείνουν εκτός ομάδων που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ικανές να φτάσουν ακόμη και στον τελικό.

Σε κάθε περίπτωση, στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι η φετινή ομάδα, με τη χημεία που έχει αναπτυχθεί και με τον προπονητή Μάρκο Σίλβα, μπορεί να πετύχει την υπέρβαση και να φτάσει ψηλά έστω και στον δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό θεσμό. Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι πρέπει, ώστε να διευκολύνει το έργο του Πορτογάλου προπονητή και να του δώσει όλα τα απαραίτητα όπλα, ώστε να δουλέψει σωστά και να μην παρουσιαστούν κενά στην πορεία.

Προκειμένου να δουλέψει με τους καλύτερους δυνατούς όρους, ο Μάρκο Σίλβα ζήτησε δύο πράγματα: Πρώτον, να προβεί η διοίκηση σε ένα σχετικό ξεσκαρτάρισμα του έμψυχου δυναμικού, καθώς στο ρόστερ υπάρχουν πολλοί παίκτες, με συνέπεια να αναγκάζεται σε κάθε παιχνίδι να αφήνει εκτός σημαντικά ονόματα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αντιδράσεις. Στο μέλλον όμως, κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει την ηρεμία, κάτι που απεύχεται ο Πορτογάλος, καθώς ένα από τα μεγάλα όπλα του μέχρι στιγμής είναι η διατήρηση του καλού κλίματος στα αποδυτήρια.

Δεύτερον, ο Πορτογάλος ζήτησε την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ο οποίος να έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, ώστε να γίνει πιο συμπαγής η αμυντική γραμμή της ομάδας του, κυρίως κόντρα σε αντιπάλους υψηλού επιπέδου. Οι αναμετρήσεις με την Μπάγερν Μονάχου και την Άρσεναλ απέδειξαν ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση στα μετόπισθεν. Το γεγονός ότι η ομάδα δέχθηκε συνολικά 12 γκολ σε τέσσερα ματς, απέναντι σε δύο ποιοτικές ομάδες, προβλημάτισε τη διοίκηση των Πειραιωτών, αλλά ανέδειξε και την αδυναμία των «ερυθρόλευκων», την οποία εκμεταλλεύθηκαν στο ακέραιο Άγγλοι και Γερμανοί. Ο Μάρκο Σίλβα πιστεύει ότι με μία ποιοτική προσθήκη στην αμυντική γραμμή και το απαιτούμενο, μέχρι τον Φλεβάρη, διάστημα για να «δέσουν» τα μετόπισθεν, θα ανεβάσει το επίπεδο της αμυντικής απόδοσης της ομάδας και θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες για μία καλή πορεία του Ολυμπιακού στο Europa League.

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιτροπής, από έγκυρη πηγή μάθαμε πως εκτός του αμυντικού, ο οποίος είναι δεδομένο πως θα αποκτηθεί, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η διοίκηση να κάνει ένα «δώρο» στον Πορτογάλο τεχνικό. Κάτι ακούγεται για μεταγραφή ενός σημαντικού ονόματος στη μεσαία γραμμή. Αν συνδυαστεί με την πιθανότητα πώλησης παίκτη (βλέπε Κασάμι), ενδεχομένως ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του να «ψήνουν» κάτι σημαντικό, που θα προσθέσει ποιότητα στην ομάδα και θα προσφέρει ενθουσιασμό στον κόσμο.

Ποιοι θα φύγουν

Την ίδια στιγμή, αρχίζουν να διαρρέουν τα ονόματα της «μαύρης λίστας» ενόψει Γενάρη. Ο Ολυμπιακός διαθέτει πολλούς παίκτες και, ως εκ τούτου, κάποιοι πρέπει να αναζητήσουν την επαγγελματική τους τύχη σε άλλα λιμάνια. Στις πρώτες θέσεις, λοιπόν, της «ερυθρόλευκης» λίστας βρίσκονται ο Πορτογάλος Ερνάνι, ο οποίος «έχασε τη μάχη» από τον Τζίμι Ντουρμάζ και αναμένεται να επιστρέψει στην Πόρτο, και ο Μεξικάνος Άλαν Πουλίδο, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Επίσης, ο Γιάννης Μανιάτης, που έχει χάσει πολύτιμο έδαφος μετά τον τραυματισμό του, αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός σε ομάδα του εξωτερικού, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να ανακτήσει τον αγωνιστικό του ρυθμό. Η λίστα δεν έχει «κλείσει», καθώς οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές των Χριστουγέννων, μετά από συνεργασία της τεχνικής ηγεσίας και της διοίκησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα