“Οι αγανακτισμένοι έγιναν τραμπούκοι;”

Τα μεγάλης έκτασης επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχολιάστηκαν στην Χαριλάου Τρικούπη. Ειδικά μετά την πρώτη δήλωση που έκανε ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου. “Όταν υπήρχαν αντιδράσεις τα προηγούμενα χρόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ καθοδηγούσε τις διαδηλώσεις οι αγρότες ήταν αγανακτισμένοι, ενώ τώρα που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες έγιναν τραμπούκοι”, σχολίαζαν στο ΠΑΣΟΚ.
Επισήμως βέβαια η Χαριλάου Τρικούπη μέσω του Μιχάλη Τζελέπη, υπεύθυνου ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η καταιγίδα των μέτρων και των πολιτικών εις βάρος του αγροτικού κόσμου και κυρίως εις βάρος του αγροτικού εισοδήματος οδηγούν σήμερα τους αγρότες της Κρήτης να διαδηλώνουν έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διεκδικώντας το αυτονόητο: το δικαίωμά τους να μπορούν να ζήσουν στην Ελληνική Περιφέρεια. Αντί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να υποδέχεται τους αγρότες με ΜΑΤ και δακρυγόνα και να αποποιείται για ακόμη μία φορά των πολιτικών της ευθυνών κρυπτόμενη, καλό θα είναι έστω και στο και 5΄ να ξεκινήσει έναν ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες από μηδενική βάση».
Για τις γυναίκες
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε ανάρτησή της στα social media, δήλωσε:
«Τιμούμε σήμερα τους αγώνες της γυναίκας για την ισότητα. Ανανεώνουμε τους όρκους με τους άντρες για να σπάσουμε μαζί όλα τα στερεότυπα, να κάνουμε πράξη την ισότητα και να χτυπήσουμε το τέρας του νεοφασισμού που μας γυρίζει πίσω στην εποχή των πιο αποκρουστικών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών. Ελπίδα, αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, δύναμη, καρδιά και ψυχή, αγώνας καθημερινός: Όλα αυτά είναι η γυναίκα. Γιατί η γυναίκα μπορεί».
Σήμερα αντιπροσωπεία του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε την Κλειστή Κεντρική Φυλακή Γυναικών στον Κορυδαλλό.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τις κρατούμενες, παρουσία του Διευθυντή των φυλακών και της Προϊσταμένης της κοινωνικής Υπηρεσίας, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και οι συνθήκες διαβίωσης και παραμονής τους στις φυλακές. Επίσης προσφέρθηκαν είδη γυναικείας υγιεινής για τις κρατούμενες.
Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αποτελείτο από τον βουλευτή, Υπεύθυνο του Τομέα Δικαιοσύνης της Κ.Ο. Θόδωρο Παπαθεοδώρου, τον εκπρόσωπο Τύπου Παύλο Χριστίδη, την Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Δημήτρη Καρύδη και Τόνια Αντωνίου, την εκπρόσωπο του Τομέα Δικαιοσύνης και μέλος της ΚΠΕ Αθηνά Βρυώνη, την εκπρόσωπο του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Εύα Θωμοπούλου και τον Γραμματέα της ΤΟ Κορυδαλλού Χαράλαμπο Σπηλιωτόπουλο.
Ο Κωνσταντινόπουλος
Για αφελληνισμό της οικονομίας κάνει λόγο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Οι ξένες διοικήσεις των τραπεζών με πρώτη αυτή στην τράπεζα Πειραιώς δεν διόρισαν ούτε έναν Έλληνα στις επιτροπές».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογραμμίζει πως ο αφελληνισμός της οικονομίας γίνεται “μέσω της παράδοσης του ελέγχου του δανεισμού μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων σε ξένα funds τα οποία – με απόφαση και σχεδιασμό της Κυβέρνησης Τσίπρα – εξαγόρασαν τις ελληνικές τράπεζες έναντι πινακίου φακής στην τρίτη, αχρείαστη, ανακεφαλαιοποίηση.

Ο ίδιος τονίζει πως οι Επιτροπές που έχουν συναφή ή και αποφασιστικό ρόλο σε θέματα πιστοδοτήσεων των επιχειρήσεων απαρτίζονται πλέον σχεδόν εξ ολοκλήρου από στελέχη που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, και παράλληλα θέτει ερωτήματα ως προς τη διαφάνεια και τη διασφάλιση του υγιούς επιχειρηματικού ανταγωνισμού υπό τις νέες συνθήκες. Κάνει δε λόγο ξεκάθαρα για «σχέδιο της πιο επικίνδυνης Κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος, της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το οποίο υλοποιείται εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών και φορολογουμένων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα