Οι κυρίες του Μωριά πήραν τα όπλα τους

 Στα ύψη έχει ανέβει το θερμόμετρο στην Πελοπόννησο, καθώς οι δύο βασικοί μονομάχοι των περιφερειακών εκλογών ο Πέτρος Τατούλης και ο Οδυσσέας Βουδούρης φέρονται αποφασισμένοι να ξεδιπλώνουν όλα τα όπλα τους για να πείσουν τους πολίτες να τους υποστηρίξουν.

Του Αλέξανδρου Μιχαήλ

Οι ίδιοι πέραν κάποιων τροχιοδεικτικών βελών ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει την απ’ ευθείας αντιπαράθεση τους. Προς το παρών ο τσακωμός τους γίνεται μέσω δύο κυριών, στενών συνεργατών τους, της Ντίνας Νικολάκου και της Μαρίας Δημητροπούλου. Την πρώτη βολή έριξε η Ντίνα Νικολάκου, η οποία είπε για τον Οδυσσέα Βουδούρη ότι «ενώ εισπράττει το μήνα 7.000 ευρώ βουλευτική αποζημίωση δηλώνει εθελοντής πολιτικός». Η Μαρία Δημητροπούλου, εκ μέρους του Οδυσσέα Βουδούρη, απάντησε περιγράφοντας ένα αδιαφανές σύστημα-Τατούλη με αναθέσεις έργων δεκάδων εκατομμυρίων σε οικογενειακές επιχειρήσεις.

Η Ντίνα Νικολάκου, η οποία ήταν και υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Βουδούρη υποστηρίζοντας ότι είναι σε πασιφανή σύγχυση κι έχει παροιμιώδη άγνοια. Χαρακτηριστικά η συνεργάτης του Τατούλη κατηγόρησε τον Οδ. Βουδούρη ότι αγνοεί το έργο που έχει επιτελεστεί τονίζοντας:

«Γνωρίζει ο κ. Βουδούρης ότι τους Βουτιάνους τους παραλάβαμε κλειστούς και με ενταγμένο έργο 26 εκατομμυρίων και τελικώς το φτιάχνουμε με 2,5 εκατομμύρια; Γνωρίζει ο κ. Βουδούρης ότι ο περιφερειακός της Σπάρτης έχει παραδοθεί σε κυκλοφορία εδώ και χρόνια, γιατί ο ίδιος είπε ότι αυτό είναι ένα έργο που πληρώθηκε και δεν έγινε ποτέ! Γνωρίζει ο κ. Βουδούρης ότι το λιμάνι του Γυθείου κατασκευάζεται, γιατί ο ίδιος είπε ότι έχει μείνει μισό! Γνωρίζει ο κ. Βουδούρης ότι δώσαμε μάχη για να επανεκκινήσει ο βιολογικός του Γυθείου, ο οποίος ήταν σταματημένος για μια δεκαετία και το έργο πλέον συνεχίζεται; Ξέρει τις μάχες που έχει δώσει ο δήμος Ανατολικής Μάνης για αυτό; Γνωρίζει ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα ότι το έργο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων δεν είναι ΧΥΤΥ, αλλά ολοκληρωμένες και σύγχρονες κλειστές εγκαταστάσεις, εκτός κι αν εννοεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει υπόλειμμα, οπότε είναι εκείνος που θέλει να φέρει την καύση στην Πελοπόννησο, που εμείς αποτρέψαμε».

Ούτε σε χλωρό κλαρί

Η Ντίνα Νικολάκου χειμαρρώδης δεν άφησε σε χλωρό κλαρί τον Βουδούρη. Και συνέχισε με την ίδια επιθετικότητα: «Ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα δεν έχει καμία γνώση για την Πελοπόννησο. Όσο για το «όραμα» του, τα τρικλίσματα περί ποιοτικού τουρισμού, περί κρατικού σιδηροδρόμου και ποιοτικών προϊόντων, που συνεχώς αναμασά, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν καν βερμπαλισμοί. Είναι κενές περιεχομένου λέξεις, αφού δεν συνοδεύονται από την διατύπωση κανενός απολύτως σχεδιασμού. Ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα παίζει με την μιζέρια του. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την τηλεοπτικά διατυπωμένη του άποψη ότι η αύξηση του τουρισμού στην Μεσσηνία είναι “συγκυριακή” και ότι “δεν έχουν γίνει επενδύσεις στον τουρισμό στην Πελοπόννησο”;

»Ο κ. Βουδούρης προανήγγειλε μέσα στο προσεχές δεκαήμερο την αποκάλυψη “σκανδάλων”. Το μοναδικό “σκάνδαλο” στην Πελοπόννησο είναι η βαθιά άγνοια και απροκάλυπτη αδιαφορία του κ. Βουδούρη. Τέλος, ο κ. Βουδούρης παίζει με την νοημοσύνη μας, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του, όχι επαγγελματία, αλλά “εθελοντή πολιτικό”. Προφανώς έχει συνηθίσει από τις διάφορες ΜΚΟ στις οποίες υπήρξε, ότι εθελοντισμός σημαίνει μηνιαίος μισθός 7.000 ευρώ!

»Μην κοροϊδεύετε πια την Μεσσηνία κ. Βουδούρη, η οποία γνωρίζει καλά ότι όπως φύγατε από την ΔΗΜΑΡ (τον δεύτερο σταθμό της σύντομης πολιτικής σας διαδρομής), λέγοντας κοιτώντας τον Κουβέλη, “Εγώ είμαι η ΔΗΜΑΡ”, με περίσσεια αλαζονεία και αντιδημοκρατικότητα, αγνοώντας προφανώς στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής συμπεριφοράς, έτσι κάποια στιγμή θα αντικρίσετε τον Λαφαζάνη, λέγοντας του “Εγώ είμαι ο ΣΥΡΙΖΑ”».

Απάντηση περί συστήματος

Η Μαρίνα Δημητροπούλου είναι εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού Βουδούρη. Κι αυτή ανέλαβε την ευθύνη να απαντήσει στην επίθεση Νικολάκου. Φυσικά η απάντηση ήταν στο γνωστό μότο που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην άκρατη σκανδαλολογία. Έτσι μεταξύ άλλων η Μαρία Δημητροπούλου ανέφερε:

«Οι Πελοποννήσιοι αρχίζουν και γνωρίζουν καλά το “Σύστημα Τατούλη”. Τόσο από τις καταγγελίες των πρώην στενών μέχρι πρότινος συνεργατών του περιφερειάρχη, όσο και από τις αποκαλύψεις του Τύπου για τις οικογενειακές επιχειρήσεις συμφερόντων Τατούλη, οι οποίες έχουν αναλάβει έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με αδιαφανείς διαδικασίες και πενιχρά αποτελέσματα εφόσον έργα έχουν πληρωθεί και δεν έχουν ολοκληρωθεί. Έχουν στοιχειοθετηθεί ογκώδεις φάκελοι και οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές.

»Είναι φυσιολογικό αυτό το σύστημα να μην μπορεί να επιβιώσει χωρίς τις αντίστοιχες προπαγανδιστικές μεθόδους. Το “έργο” αυτό έχει αναλάβει η εναπομείνασα αντιπεριφερειάρχης, κ. Νικολάκου. Ποιες είναι αυτές οι μέθοδοι;

# Να μην απαντάς ποτέ στα καίρια ερωτήματα.

# Να εξαπολύεις επιθέσεις, όπου η χειμαρρώδης χυδαιότητα του λόγου επικαλύπτει το κενό των επιχειρημάτων.

# Να ανασύρεις από το παρελθόν διάφορες δημοσιογραφικές αθλιότητες, γνωρίζοντας βέβαια πως πρόκειται περί αθλιοτήτων.

# Να δημιουργείς σύγχυση εκεί όπου ο αντίπαλός σου σαφώς υπερτερεί.

»Η κ. Νικολάκου προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση μεταξύ της βουλευτικής απολαβής του Οδυσσέα Βουδούρη και της εθελοντικής προσφοράς του στο ανθρωπιστικό κίνημα. Πέραν του ότι ψεύδεται ακόμα και για το ύψος της βουλευτικής απολαβής, πρόκειται για μια βαθιά κακοήθεια, αλλά και για μια κουτοπονηριά. Σε όλη τη ζωή του ο Οδυσσέας έχει βρεθεί εθελοντικά στα περισσότερα πεδία πολέμου της σύγχρονης εποχής. Η κουτοπονηριά συνίσταται στο ότι η κ. Νικολάκου δεν αντιλαμβάνεται πόσο καταστροφική είναι για τον κ. Τατούλη η σύγκριση με τον Οδυσσέα Βουδούρη. Ποια είναι η κοινωνική προσφορά του κ. Τατούλη; Το διαβόητο “Έργο Πολιτών” για να βολευτούν ημέτεροι με μηνιαίους μισθούς των 9.000 ευρώ και με σειρά σκανδάλων, που βρίσκονται σήμερα στον εισαγγελέα;

»Ο κ. Τατούλης εδώ και 24 χρόνια είναι επαγγελματίας πολιτικός. Βουλευτής από το 1990, βιοποριζόμενος αποκλειστικά από δημόσιο χρήμα επί ¼ του αιώνα! Πράγματι, πότε δούλεψε ως γιατρός για τελευταία φορά ο κ. Τατούλης; Η Μέθοδος-Νικολάκου είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα του Συστήματος-Τατούλη».

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα