Οι παικταράδες μας!

Κι αν στο μπάσκετ η τριάδα Σλούκας-Πρίντεζης-Αντετοκούμπο αποτελεί πυλώνα της Εθνικής μας ομάδας και υπόσχεται επιτυχίες, στο ποδόσφαιρο μπορούμε σήμερα να επικαλεστούμε επίσης μία τριάδα ποδοσφαιριστών που αυτή τη στιγμή ξεχωρίζουν, σπάνε ρεκόρ και αποτελούν εγγύηση διακρίσεων για την Εθνική μας ομάδα.

Ο Ορέστης Καρνέζης στην Ιταλία, ο Νίκος Καρέλης στο Βέλγιο και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στη Γερμανία έχουν να υπερηφανεύονται ο καθένας για δικούς του λόγους ότι σπάνε τα ταμεία. Ο πορτιέρο της Ουντινέζε δεν χάνει λεπτό, ο Καρέλης με την Γκενκ δεν σταματά να σκοράρει και ο Σωκράτης με την Μπορούσια πάει να πάρει το Champions League, είτε με την ομάδα του, είτε με τη… Ρεάλ, εάν τελικά καταλήξει στη Μαδρίτη!

Φυσιολογικό είναι κάθε χρόνο να υπάρχουν δύο ή τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές που να διακρίνονται στο εξωτερικό, αλλά φέτος η συγκεκριμένη τριάδα τα πάει πάρα πολύ καλά και μακάρι να συνεχίσει έτσι.

 

Γράφει ιστορία στο Καμπιονάτο ο Καρνέζης

Ο Ορέστης Καρνέζης πάει να κάνει… πανιταλικό ρεκόρ, καθώς έχει αγωνιστεί στα τελευταία 54 παιχνίδια του Καμπιονάτο, δίχως να λείψει δευτερόλεπτο! Πέρσι έπαιξε και στα 38 παιχνίδια και φέτος έχει αγωνιστεί στα πρώτα 16. Συνολικά, όσο βρίσκεται στο Ούντινε, η ομάδα του έχει δώσει 94 ματς πρωταθλήματος και ο Καρνέζης έχει παίξει στα 93!

Να μη σας… πούμε ψέματα, αλλά δεν είναι εύκολο να βρούμε αν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής στο ιταλικό πρωτάθλημα με τόσα συνεχόμενα 90λεπτα. Κάναμε μία μικρή έρευνα, όμως, και διαπιστώσαμε ότι τα τελευταία χρόνια είναι μετρημένοι οι παίκτες που έχουν βγάλει και τα 38 παιχνίδια μίας χρονιάς. Ο Μπουφόν για παράδειγμα ουδέποτε έχει παίξει και στα 38 παιχνίδια της Γιουβέντους από τότε που η ομάδα του επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας είναι άξιος συγχαρητηρίων και αποτελεί τον οδηγό της νέας γενιάς των Ελλήνων γκολκίπερ που είναι εξαιρετικά βελτιωμένοι σε σχέση με το παρελθόν.

 

 

Ο Νίκος Καρέλης προκαλεί τρόμο στο Βέλγιο

Πέρσι κάναμε καταγραφή των κορυφαίων Ελλήνων σκόρερ και στο τέλος είχε πρωτεύσει ο Κώστας Μήτρογλου με 25 γκολ. Ξέρετε πόσα είχε σημειώσει μέχρι τα Χριστούγεννα; Μόλις οκτώ! Άρα φέτος, ο πρώτος Έλληνας σκόρερ, αν μέχρι στιγμής έχει 17 τέρματα, στα πόσα θα σταματήσει στο τέλος της σεζόν;

Ας μην κάνουμε την απλή μέθοδο των τριών, αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι τον Ιούνιο, όταν τελειώσουν τα Play Off του Βελγίου και δούμε τότε στα πόσα γκολ θα ολοκληρώσει τη σεζόν ο Νίκος Καρέλης. Ο φοβερός και τρομερός 24χρονος στράικερ από την Κρήτη έχει σκοράρει 17 φορές με την Γκενκ και είναι ένας από τους πρώτους σκόρερ στην Ευρώπη. Δύο φορές έχει σκοράρει στo Europa League (όπου έχει και δύο ασίστ), οκτώ φορές στο πρωτάθλημα Βελγίου και επτά φορές στο Κύπελλο (ένα καρέ και ένα χατ-τρικ)! Οι Βέλγοι έχουν σοκαριστεί με τον γεννημένο στο Ηράκλειο επιθετικό μας, που ίσως τελικά να μην ολοκληρώσει τη σεζόν στη συγκεκριμένη χώρα, αφού ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για πάρτη του, ακόμη και από τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό.

Χωρίς να θέλουμε να προβούμε σε συγκρίσεις, να σημειώσουμε πως ο Ιγκουαίν έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 12 γκολ, ο Ιμπραήμοβιτς 14, o Ρονάλντο 13 και τον ξεπερνά μόνο ο Μέσι με 22!

 

Στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης ο Σωκράτης

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι ο ηγέτης και ο εκ των αρχηγών της Μπορούσια Ντόρτμουντ και παλεύει να γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα σηκώσει ποτέ το Champions League, αρκεί να συνεχίσει η γερμανική ομάδα τις αρχοντικές της εμφανίσεις στο θεσμό.

Εδώ και κάποιες μέρες τα ρεπορτάζ από την Ισπανία λένε πως ο Ζινεντίν Ζιντάν τον θέλει στη Ρεάλ και αν το ενδιαφέρον μετατραπεί σε επίσημη πρόταση, τότε δεν θα χαλάσει η μετεγγραφή, διότι στα ποδοσφαιρικά χρονικά δεν συνηθίζουν ομάδες να απαρνούνται τα εκατομμύρια της «Βασίλισσας». Ο Σωκράτης έχει παίξει στη Μίλαν, ενώ κι άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί σε μεγαθήρια, ο Κυργιάκος στη Λίβερπουλ, ο Γεωργάτος και ο Καραγκούνης στην Ίντερ, αλλά το να πάει Έλληνας ποδοσφαιριστής στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι άλλη κουβέντα!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα