“Οι πολίτες χρειάζονται ενημέρωση”

Τέλος στα σενάρια συμπόρευσης του Ποταμιού με τη Ν.Δ. έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο 10ο Συνέδριο της Ν.Δ. Αν και αναγνώρισε ότι «η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, θα χρειαστεί μεγάλες συμμαχίες -δε λέω απαραίτητα κυβερνητικές συμμαχίες -λέω κυρίως κοινωνικές συμμαχίες, κοινωνικές συμμαχίες για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, στην παιδεία, τη δικαιοσύνη, το Σύνταγμα», επέμεινε ότι «έχουμε διαφορετική πορεία. Και θα συνεχίσουμε προφανώς ο καθένας την δική του πορεία».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, που αντιμετωπίζει κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του κόμματος (πρόσφατη παραίτηση Χ. Θεοχάρη), υπογράμμισε ότι το κόμμα του πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις για την ανασυγκρότηση του χώρου του
κέντρου, εξαπολύοντας επίθεση κατά του λαϊκισμού.
«Το τέρας που κατατρώει τη χώρα. Ο λαϊκισμός! Ο δεξιός λαϊκισμός. Ο κεντρώος λαϊκισμός. Ο αριστερός λαϊκισμός» είπε ο κ. Θεοδωράκης, αναγνωρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε επίσης χαιρετίσει το Συνέδριο του Ποταμιού, έχει συγκρουσθεί με πλευρές του λαϊκισμού και αν επιμείνει η Ν.Δ. θα βγει κερδισμένη».
Την άποψη ότι η απεργία των δημοσιογράφων αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο είναι εις βάρος του ελληνικού λαού, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού σε δηλώσεις του από την Καλαμάτα, ανέφερε: «Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό. Από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και από τις Ενώσεις των δημοσιογράφων ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση του κόσμου. Δεν θα υποδείξουμε εμείς στους εργαζόμενους τι θα κάνουν αλλά αυτή η σιωπή στην ενημέρωση νομίζω ότι είναι εις βάρος του ελληνικού λαού».

Στην Καλαμάτα
«Η Καλαμάτα έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης τόσο στον τουριστικό τομέα όσο και στο θέμα της παραγωγής. Οι Καλαματιανοί μπορεί να αντικρίσουν με αισιοδοξία το μέλλον». Αυτά δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης που από το μεσημέρι της Κυριακής και μέχρι σήμερα το απόγευμα βρέθηκε στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισκέφτηκε τον Δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος τον ενημέρωσε για την προσπάθεια της πόλης να αναδειχθεί σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρη Μπούχαλη συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, οι οποίες και σύμφωνα με τον Δήμαρχο είναι τεράστιες χάρη στη δημοσιότητα που παίρνει τα τελευταία χρόνια η Καλαμάτα, καθώς και από την ύπαρξη της τουριστικής μονάδας του Costa Navarino και την αξιοποίηση του αεροδρομίου.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γιώργο Μπέζο, τους εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά και των γιατρών. Μίλησε με ασθενείς στα επείγοντα περιστατικά και όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους σημαντικά προβλήματα υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας αλλά είναι σαφές ότι εδώ η συνεργασία των εργαζομένων με τη διοίκηση έχει αποδώσει πολλά.
Την Κυριακή το απόγευμα ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε με μέλη του Κινήματος, ενώ το βράδυ μίλησε σε μια εκδήλωση μνήμης για τη Μαρία Χαραμή που έγινε στην “Καντοίνα” με ομιλητή και τον Άρη Μαλανδράκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα