Οι πυροσβέστες δεν θεωρούνται επικίνδυνο κι ανθυγιεινό επάγγελμα!

Στο προσεχές διάστημα η πολιτεία θα αποφασίσει για το ποια επαγγέλματα θα χαρακτηριστούν ως επικίνδυνα και ανθυγιεινά. Ένα από τα πιο επικίνδυνα είναι αυτό του πυροσβέστη κι αυτό αποδεικνύεται και από τους δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αναπήρους που αριθμεί.

Ωστόσο, παρ’ όλες τις κατ’ ιδίαν και δημόσιες δεσμεύσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μέχρι και σήμερα όχι μόνο δεν έχουν ενταχθεί οι πυροσβέστες, αλλά και κανενός είδους ενέργεια δεν έχει γίνει προς την κατεύθυνση αυτή.

Διαβάστε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης

Συμβασιούχων Πυροσβεστών:

«Οι Πυροσβέστες των 700 ευρώ δεν είναι επαίτες της ζωής. Η ένταξη του επαγγέλματός μας στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα θα είναι και η δικαίωση του πολύμοχθου και υψηλού έργου που επιτελούμε και ταυτόχρονα θα γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της πολιτείας δια στόματος του Πρωθυπουργού απέναντί μας.

Για όλα τα παραπάνω, θα θέλαμε να σας καλέσουμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ενταχθεί το επάγγελμα μας στην κατηγορία αυτή, αποκαθιστώντας έτσι την μεγάλη και προσβλητική αυτή αδικία, την οποία υφίστανται οι συνάδελφοι και οι οικογένειές τους.

Λέμε ΟΧΙ στην κατάφωρη αδικία!!!

Ο αγώνας που ξεκινά θα είναι ΔΙΑΡΚΗΣ με απρόβλεπτες εξελίξεις και συνέπειες!!!!

Ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου δοθεί τέλος στην υφιστάμενη κατάσταση και θα λήξει όταν αποκατασταθεί ο ΝΟΜΟΣ της ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ»!!!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα