Οι τζιχαντιστές οργανώνουν επίθεση στο Euro 2016

Το χειρότερο σενάριο, ο μεγαλύτερος εφιάλτης, επιβεβαιώθηκε διά στόματος ενός εκ των τρομοκρατών που συνελήφθησαν τα τελευταία 24ωρα. Ο τρίτος βομβιστής αυτοκτονίας, ο «άνδρας με το καπέλο» του αεροδρομίου Ζαβεντέμ στις Βρυξέλλες, ομολόγησε στην αστυνομία ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, στη διάρκεια της διοργάνωσης του Euro 2016!

Ο Μοχάμεντ Αμπρινί, ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλους τρεις τρομοκράτες σε μεγάλη επιχείρηση της βελγικής και γαλλικής αστυνομίας, στο Βέλγιο, αποκάλυψε κατά την ανάκρισή του το μεγάλο σχέδιο των τζιχαντιστών για το καλοκαίρι, με το οποίο έχουν σκοπό να προκαλέσουν το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι θα συρρεύσουν μαζικά στα γαλλικά γήπεδα, απ’ όλη την Ευρώπη.

Την είδηση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στη Liberation ένας υψηλόβαθμος Γάλλος αξιωματούχος της αστυνομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σίγουρα, δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε. Γνωρίζουμε ότι το EURO μπορεί να αποτελέσει στόχο και αυτός είναι ο λόγος που λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί. Αν όσα είπε ο Αμπρινί είναι αληθή, απλά επαληθεύεται για μια ακόμα φορά ότι το Βέλγιο δεν είχε τον απαραίτητο υπηρεσιακό σχεδιασμό για να αποτρέψει έγκαιρα τέτοια χτυπήματα, καθώς οι τζιχαντιστές έχουν στήσει εκεί το δίκτυό τους τα τελευταία δέκα χρόνια».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της μεγάλης και έγκυρης γαλλικής εφημερίδας, η γαλλική αστυνομία προετοιμάζεται εντατικά για την αποτροπή ενός μεγάλους χτυπήματος κατά τη διάρκεια του Euro, ενώ οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούν προσομοιώσεις αντιμετώπισης κρίσεων σε γήπεδα, ώστε να είναι έτοιμες να αντιδράσουν αν χρειαστεί.

Παράλληλα ωστόσο, αυξάνεται ο προβληματισμός τόσο στις ποδοσφαιρικές αρχές, όσο και σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, καθώς, όπως αποδείχθηκε με το τελευταίο χτύπημα στις Βρυξέλλες και το μακελειό που είχε προηγηθεί στο Παρίσι, η πρόληψη δεν αρκεί, καθώς το ενδεχόμενο να συμβεί ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα