“Οι τυχοδιώκτες και οι μέθοδοι της μαφίας”

Το τελευταίο διάστημα όποιος έχει συνομιλήσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και Αντ. Σαμαρά έχει απασφαλίσει. Οι περισσότεροι τονίζουν πως τα όσα έχει ακούσει ο κ. Βενιζέλος τον έχουν “βγάλει από τα ρούχα του”.
Μετά τις αποκαλύψεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο βιβλίο του πρώην υπουργού, ο κ. Βενιζέλος έδωσε σκληρή απάντηση προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτή την περίοδο διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας ένας αδίστακτος πυρήνας τυχοδιωκτών που επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν μεθόδους μαφίας για να αντιμετωπίσουν αυτόν που θεωρούν δύσκολο αντίπαλο. Το προσπάθησαν και έσπασαν τα μούτρα τους γιατί η αλήθεια εκδικείται», σημειώνει σχετικά με την προσέγγιση του πρώην υπουργού από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να τους δώσει στοιχεία σε βάρος του Ε. Βενιζέλου.
«Αν όμως το κόστος σε προσωπικό επίπεδο είναι η αηδία, σε εθνικό επίπεδο είναι η ταπείνωση. Γι’ αυτό πρέπει να φύγουν το ταχύτερο”, συμπληρώνει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Τι αναφέρει ο Γ. Παπακωνσταντίνου
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρεται σε συνάντηση που είχε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία δεν κατονομάζει και τα οποία του ζήτησαν να «δώσει» τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ με αντάλλαγμα την απαλλαγή του για την ίδια υπόθεση.
Όπως γράφει στο σχετικό απόσπασμα του βιβλίου του με τίτλο “Game over”: «Τη μακρά περίοδο της λειτουργίας της Προανακριτικής Επιτροπής είχα δύο ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η πρώτη ήταν με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ήθελε να μάθει από εμένα περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση. Τον άκουσα να μου λέει πως – παρότι θεωρούσε ότι οι χειρισμοί μου ήταν λαθεμένοι – δεν πίστευε ότι εγώ είχα νοθεύσει τα στοιχεία. Η δεύτερη ήταν με ορισμένα υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση μου ζήτησαν ευθέως να τους δώσω στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά του Βενιζέλου. Τους απάντησα πως δεν έμπαινα σε παρόμοιες λογικές συναλλαγών και πως ότι είχα να πω σχετικά θα το έλεγα στη Βουλή».
Για το δημοψήφισμα
Απαντήσεις για το τι συνέβη το φθινόπωρο του 2011 μετά τις Κάννες και γιατί δεν πραγματοποιήθηκε τελικά το εξαγγελθέν δημοψήφισμα από τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Εγώ δεν απέτρεψα ένα δημοψήφισμα για το πρόγραμμα, το δεύτερο. Αυτό το οποίο μας είχαν πει στις Κάννες είναι ότι αν θέλετε να κάνετε δημοψήφισμα, να κάνετε δημοψήφισμα ναι η όχι στο ευρώ. Και ό, τι δημοψήφισμα και να κάνετε εμείς θα το εκλάβουμε ως δημοψήφισμα «ναι ή όχι στο ευρώ». Τέτοιο δημοψήφισμα δεν μπορούσε να γίνει», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «Γιατί θα καταστρεφόμασταν καθ’ οδόν προς το δημοψήφισμα. Δεν θα υπήρχαν τράπεζες, δεν θα υπήρχε οικονομία, δεν θα υπήρχε τίποτα όρθιο. Διότι πρέπει να σκεφτείτε την κατάσταση εκείνη τη στιγμή. Δεν μπορούσα εγώ ως υπουργός Οικονομικών να μην πω την αλήθεια ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει σε δημοψήφισμα «ναι ή όχι στο ευρώ». Και με αυτό συμφώνησε και ο κ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο της ίδια μέρας λέγοντας ότι όπως ορθά είπε ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορούμε να πάμε σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα ναι ή όχι στο ευρώ».
«Δεν το δραματοποίησα»
Κάνοντας σύγκριση με τη σημερινή κατάσταση, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «εάν εγώ δραματοποιούσα θεατρικά και επικοινωνιακά την δική μου διαπραγματευτική εμπειρία που οδήγησε στο δεύτερο πρόγραμμα και στο μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα γινόμασταν μια όπερα, μια ροκ όπερα τύπου Εβίτα. Αλλά δεν είναι ούτε ο χαρακτήρας μου ούτε η αντίληψη μου για τα πράγματα τέτοια. Δεν μπορώ να κάνω αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης ακόμη και ο κ. Τσακαλώτος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα