Οι 20 ακριβότερες μεταγραφές στο φετινό παζάρι

Πολλά εκατομμύρια, μεγάλες μεταγραφές και πολλή λάμψη περιλαμβάνει και το σκηνικό και στο φετινό παζάρι των μεταγραφών στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς οι μεγάλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου διαθέτουν «ζεστό» χρήμα και το ρίχνουν στην αγορά, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

Αισίως περάσαμε το πρώτο 15νθημερο της επίσημης μεταγραφικής περιόδου και ο απολογισμός από τις έως τώρα κινήσεις είναι εντυπωσιακός. Μπορεί να μην έπεσε η… πυρηνική βόμβα που ετοιμάζουν τα σενάρια περί Μέσι, Νεϊμάρ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Πογκμπά, ή Αζάρ, αλλά οι μεγάλες κινήσεις κάθε άλλο παρά απουσιάζουν από το μεταγραφικό παζάρι. Ξεχωρίσαμε τις μεγαλύτερες και ακριβότερες μετακινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Πιο αναλυτικά:

 

1.Σαμουέλ Ουμτιτί

Ο Γάλλος αμυντικός μετακινήθηκε από τη Λυών στην Μπαρτσελόνα, έναντι 25 εκατ. ευρώ. Το νέο αστέρι της γαλλικής αμυντικής μηχανής θα πάρει τη θέση του Βερμάελεν, καθώς ο Βέλγος δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των Καταλανών.

 

2.Βίνσεντ Γιάνσεν

Πρόκειται για μία ακριβή επένδυση της Τότεναμ, σε έναν παίκτη που, ωστόσο, υπόσχεται πολλά. Ο 22χρονος Ολλανδός επιθετικός παραχωρήθηκε από την Άλκμααρ με 22 εκατ. ευρώ, μετά από μία εκπληκτική σεζόν με 34 συμμετοχές και 27 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Είχε αποκτηθεί μόλις έναν χρόνο πριν, με 500.000 ευρώ, από την Άλμιρε και σε 12 μήνες, η αξία του εκτοξεύθηκε… 44 φορές!

 

3.Γκρατσιάνο Πέλε

Ο διεθνής Ιταλός επιθετικός έφτασε μία ανάσα από την Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε, επέλεξε ωστόσο την κινεζική περιπέτεια και την πρόταση της Σαντόνγκ Λουνένγκ. Και καλά έκανε, διότι μπορεί στη Σαουθάμπτον να έπαιρνε καλά λεφτά, αλλά τα 17 εκατ. ευρώ το χρόνο, δεν πρόκειται να τα έβρισκε πουθενά, ενώ έγινε ο 5ος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Οι δε Κινέζοι πλήρωσαν περίπου 12 εκατ. λίρες στους «Άγιους».

 

4.Αχμέντ Μουσά

Ο Νιγηριανός επιθετικός άφησε τον… πάγο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μετακόμισε στη βροχερή Αγγλία και την πρωταθλήτρια Λέστερ. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι δαπάνησε το ποσό των 19 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, ποντάροντας και στο νεαρό της ηλικίας του, καθώς είναι μόλις 23 ετών.

 

5.Χέινριχ Μικιταριάν

Η μεγάλη –μέχρι στιγμής– μεταγραφή του Ζοσέ Μουρίνιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο διεθνής Αρμένιος αποκτήθηκε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ έναντι 30 εκατ. ευρώ. Ο ικανότατος μέσος είναι 27 ετών και έχει όλα τα φόντα να γίνει πρωταγωνιστής και στους «κόκκινους διάβολους».

 

6.Σιμέ Βρεσάλικο

Το πολυεργαλείο από την Κροατία κόστισε 16 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ αποτελεί την πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της Σασσουόλο. Σε ηλικία 24 ετών, ο δεξιός φουλ μπακ της εθνικής Κροατίας θεωρείται σπουδαία επένδυση για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

 

7.Μισί Μπατσουαΐ

Ο Βέλγος επιθετικός και η ομάδα του Βελγίου δεν κατάφεραν να δικαιώσουν τις προσδοκίες που απέρρεαν από το ταλέντο τους στο Euro 2016, στα γήπεδα της Γαλλίας, όμως αυτό δεν εμπόδισε την Τσέλσι να αγοράσει τον παίκτη με 40 εκατ. ευρώ από τη Μαρσέιγ.

 

8.Γκρεγκόρζ Κρικόβιακ

Τεράστια μεταγραφική επιτυχία για την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία αγόρασε με 26 εκατ. ευρώ από τη Σεβίλλη τον Πολωνό άσο, προσθέτοντας στη μηχανή της έναν σπάνιο εγκεφαλικό παίκτη.

 

9.Νολίτο

Ο Ισπανός επιθετικός της Θέλτα βρισκόταν στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα, αλλά κατέληξε με 16,5 εκατ. ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα άρπαξε το πουλέν του Λουίς Ενρίκε μέσα από τα χέρια του.

 

10.Σαντιό Μανέ

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν συνηθίζει να δαπανεί πολλά χρήματα για μεταγραφές. Φαίνεται λοιπόν, πως ο 24χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός της Σαουθάμπτον άρεσε πολύ στον Γερμανό τεχνικό της Λίβερπουλ, ο οποίος έδωσε 36 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

 

11.Μπριλ Εμπολό

Η Βασιλεία βρίσκει παίκτες τσάμπα, τους αναδεικνύει και τους… μοσχοπουλά. Ο Εμπολό παραχωρήθηκε έναντι 22 εκατ. ευρώ στη γερμανική Σάλκε.

 

12.Αλβάρο Μοράτα

Μεταγραφή με ρήτρα επιστροφής… Ο Ισπανός έπαιξε για δύο χρόνια στη Γιουβέντους, η Ρεάλ εκτίμησε ότι εξελίχθηκε, πλήρωσε τα 30 εκατ. που προβλεπόταν για την επαναγορά του και τον ενέταξε εκ νέου στο δυναμικό της.

 

13.Νίκολας Γκαϊτάν

Αποκτήθηκε πέρυσι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά τελικά η μεταγραφή του ακυρώθηκε, για να πάρει μεταγραφή φέτος στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία κατέβαλε στην Μπενφίκα το ποσό των 25 εκατ. ευρώ.

 

14.Μιραλέμ Πιάνιτς

Μεγάλο αστέρι και μεγάλη μεταγραφή από μία ανταγωνίστρια ομάδα. Η Γιουβέντους «άρπαξε» από τη Ρόμα τον εγκεφαλικό μέσο, καταβάλλοντας το ποσό των 38 εκατ. ευρώ.

 

15.Ερίκ Μπέιλι

Μία ακόμη μεγάλη κίνηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αγόρασε τον Ιβοριανό στόπερ της Βιγιαρεάλ έναντι 38 εκατ. ευρώ.

 

16.Ιλκάι Γκούντογκαν

Ο Γερμανός άσος μετακινήθηκε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 28 εκατ. ευρώ.

 

17.Γκράνιτ Σακά

Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν ανοίγει εύκολα το… πορτοφόλι. Στην περίπτωση αυτή όμως, έδωσε 45 εκατ. ευρώ στην Γκλάντμπαχ και ενέταξε στο δυναμικό της Άρσεναλ το νέο αστέρι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

 

18.Κέβιν Βόλαντ

Η Χονφενχάιμ κατάφερε να πουλήσει ακριβά τον ποδοσφαιριστή στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, βάζοντας στο ταμείο της 20 εκατ. ευρώ.

 

19.Ρενάτο Σάντσες

Πρωταθλητής Ευρώπης πλέον, ο εντυπωσιακός Πορτογάλος παίκτης παραχωρήθηκε από την Μπενφίκα στην Μπάγερν Μονάχου έναντι 35 εκατ. ευρώ.

 

20.Ματς Χούμελς

Φλέρταρε με Αγγλία, αλλά κατέληξε στη… Βαυαρία. Ο διεθνής Γερμανός στόπερ μετακινήθηκε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Μπάγερν Μονάχου έναντι 38 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα